Proběhla valná hromada SK Slavia Praha – fotbal a.s. | SK Slavia Praha
Více

Proběhla valná hromada SK Slavia Praha – fotbal a.s.

V pondělí 18. července se za účasti notáře uskutečnila valná hromada SK Slavia Praha – fotbal a.s., na kterou byli pozváni všichni držitelé akcií fotbalového klubu. Zástupci...

PRAHA – V pondělí 18. července se za účasti notáře uskutečnila valná hromada SK Slavia Praha – fotbal a.s., na kterou byli pozváni všichni držitelé akcií fotbalového klubu. Zástupci finanční a investiční skupiny NATLAND Group, která je majoritním vlastníkem klubu, shrnuli dosavadní výsledky směřující k pokračující restrukturalizaci Slavie vzhledem k nadcházející fotbalové sezoně. V další části jednání byli zvoleni noví členové orgánů SK Slavia Praha – fotbal a.s.

„Je zřejmé, že díky týmové spolupráci mezi hlavními akcionáři se nám za poměrně krátkou dobu podařilo uskutečnit mnoho důležitých dílčích kroků, které vedly k restrukturalizaci a stabilitě klubu,“ uvedl investiční ředitel NATLAND Group Josef Vojta.

„Doufáme, že zprůhlednění akcionářské struktury a ustanovení nových členů představenstva a dozorčí rady povede k větší akceschopnosti klubu v nové fotbalové sezoně,“ dodal.

V průběhu valné hromady bylo zvoleno nové představenstvo SK Slavia Praha – fotbal a.s. ve složení Josef Vojta, Adam Řebíček a Miroslav Platil. Zároveň byla sestavena dozorčí rada klubu, ve které budou působit Lubor Svoboda, Pavel Pražák, Jakub Štilec, Kamil Kocurek, Roman Kyral a Petr Michal.

„Jednání byla překvapivě krátká, protože u všech členů představenstva a dozorčí rady klubu panovala shoda. Nyní mohu všechny fanoušky klubu ujistit, že nám nic nebrání, abychom se mohli soustředit na návrat Slavie na špičku tabulky, kam patří,“ uvedl spolumajitel Slavie Aleš Řebíček. „Začíná úplně nová éra Slavie a já jsem moc rád, že se na ní mohu jako rodilý slávista podílet,“ dodal.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články