V pátek v Edenu proti Dukle Praha | SK Slavia Praha
Více

V pátek v Edenu proti Dukle Praha

Slavia se v pátek v rámci sedmého kola utká v Synot Tip Areně v Edenu s Duklou Praha. Výkop utkání je ve 20:15 hodin, přímým přenosem vysílá zápas sportovní kanál Nova Sport...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Slavia se v pátek v rámci sedmého kola utká v Synot Tip Areně v Edenu s Duklou Praha. Výkop utkání je ve 20:15 hodin, přímým přenosem vysílá zápas sportovní kanál Nova Sport.

„Další ztráty si už nemůžeme dovolit, věřím, že to bude vidět od samého začátku utkání na každém souboji o míč, do zápasu musíme jít s maximálním nasazením a soustředěním,“ uvedl před zápasem trenér Michal Petrouš.

V utkání nebude moci trenér postavit zraněné Petra Jandu a Štěpána Koreše, oba trápí zraněný kotník. Problémy se zraněným svalem má také Josef Kaufman. Naopak k tréninku týmu se připojili už obránce Róbert Cicman a Adam Hloušek. S A-týmem se také připravuje dvacetiletý střelec z rezervního mužstva Matěj Paprčiak.

První trénink ve čtvrtek v podvečer absolvuje s týmem také staronová posila do útoku Jan Blažek, který přišel na roční hostování s opcí z Liberce. „Když jsem přišel do Slavie poprvé, tak se mi podařilo hned v prvním domácím utkání dát branku, nezlobil bych se, kdyby se to povedlo i teď. Ale radost budu mít, i když třeba na gól nahraju. V této situaci není důležité, kdo branky vstřelí, ale abychom jich nastříleli víc než soupeř a vyhráli,“ uvedl po svém přestupu do Slavie a před pátečním zápasem s Duklou Jan Blažek.

Páteční zápas je věnován slávistům z dětské transplantační jednotky motolské nemocnice. Slavia s transplantační jednotkou spolupracuje už řadu let. Na zápase budou Slavii fandit jak bývalí pacienti, tak zaměstnanci transplantační jednotky FN Motol.

Před začátkem zápasu proběhne předání symbolických šeků zástupcům transplantační jednotky FN Motol. Finanční částky věnovaly Odbor Přátel a Fanklub Slavie, hráči a realizační tým A-týmu Slavie, zaměstnanci a vedení klubu.

Čestný výkop zápasu provede bývalý pacient transplantační jednotky FN Motol Vladimír Buda (8 let), doprovod hráčů tvoří tým dětí, které se zúčastnily Onkologické olympiády ve Wroclawi.

O přestávce bude v Sektoru Rodiče a děti slavnostně zahájena výstava fotografií a slavnostně pokřtěn kalendář z Onkologických her pro děti a mládež, které se konaly v červnu 2011. Výstavu zahájí Martin Vaniak a Martin Latka.

Pacientům z dětské transplantační jednotky mohou pomoci společně s námi i návštěvníci zápasu.

Během prvního a druhého poločasu mohou posílat SMS, výtěžek poputuje na konto Občanského sdružení DONOR, které podporuje pacienty po transplantaci kostní dřeně.

Vyhrát navíc mohou SONY PlayStation nebo předplatné časopisů HATTRICK a MAXIM. Cena jedné SMS je 20 korun včetně DPH.

V Sektoru Rodiče a děti budou také v prodeji stolní kalendáře s fotografiemi malých sportovců, kteří se zúčastnili olympiády ve Wroclawi, a také památeční mince sdružení DONOR. Cena kalendáře i památeční mince je 100 korun.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články