Petrouš: Zápas se rozhodl v první půli | SK Slavia Praha
Více

Petrouš: Zápas se rozhodl v první půli

Přečtěte si reakce trenérů obou družstev po pátečním zápasu 7. kola Gambrinus ligy Slavia - Dukla.

„Myslím, že se zápas rozhodl v první půli. Měli jsme dost možností a dost střel, alespoň jedna branka měla skončit v síti. Kluci dnes bohužel neměli seřízená mířidla,“ zalitoval po utkání trenér Slavie Michal Petrouš.


"Ve druhé půli jsme pak chvíli tahali za kratší konec. Pak jsme se sice zvedli, měli jsme další šance. Martin Hurka měl několik možností, ale v nich zatáhl míč a skončí to v autu místo toho, aby vystřelil. Je mu ale osmnáct let, je mladý, a za to se na něj ani nemůžu zlobit,“ pokračoval trenér Petrouš.


„Máme z dnešního zápasu bod. Fanoušci jsou nespokojení, ale my jsme se vydali na nějakou cestu budování nového týmu, ze které neuhneme. Chce to ale čas. Na skandování fanoušků, kteří mají právo být s výsledky nespokojení, se nedá reagovat jinak, než se snažit přivézt tři body z příštího utkání, i když je to na Spartě. Fanoušci byli zvyklí na úspěchy, dva tituly, je jasně, že jsou naštvaní. Ale je tu situace, jaká je, a my se musíme dostat nahoru krůček po krůčku.“


„Všichni v týmu jsou kvalitní hráči. Frejlach ale tři měsíce nehrál, podobně je na tom Blažek, Adam Hloušek taky ještě není úplně fit. To všechno mluví proti nám. V jádru ale není mužstvo Slavie vůbec špatné,“ zhodnotil Michal Petrouš.

 


Kozel: Bod je maximum, co jsme mohli uhrát

„Věděli jsme, že Slavia je v těžší pozici, že na nás budou chtít vlítnout hned ze začátku. Ale zprvu se nám dařilo ten tlak zmírnit. Pak už nám ale naše taktika moc nevycházela, Slavia nás dostala napadáním pod tlak a byla v první půli rozhodně lepším týmem,“ komentoval průběh utkání trenér hostujícího družstva Luboš Kozel.


„Ve druhé půli bylo utkání vyrovnanější. Měli jsme i příležitosti vstřelit branku. To by ale nebylo adekvátní průběhu zápasu. Ten bod je maximum, co jsme tu mohli uhrát. Je to náš první bod venku,“ pokračoval trenér Dukly Kozel.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články