Sedláček trefil druhé místo | SK Slavia Praha
Více

Sedláček trefil druhé místo

Po víkendových klopýtnutí našich soupeřů jsme se chopili nabídnuté šance, porazili České Budějovice a vyhoupli se na druhé místo. Situaci máme tedy plně ve svých rukou a vyhrajeme-li ve zbývajících dvou duelech, předkolo ligy mistrů nás nemine.
Zápas začal ideálně: ve čtvrté minutě zahrával Kuchař roh, našel Sedláčka a ten z pětadvaceti metrů otevřel skóre. Po vedoucím gólu jsme si vypracovali převahu a soupeř se téměř nedostával za polovinu. Druhou branku mohl přidat Kuka - ve 33. se vřítil do vápna, ale jeho střelu stačila obrana zblokovat na roh. Ve 41. zahrál Zelenka výtečně přímý kop, jihočeský gólman však akrobatickým zákrokem situaci zachránil.
Ve druhém poločase kvalita hry značně upadla. Na našich hráčích byla patrná nervozita, vázla kombinace a scházel nápad. Přesto jsme se dostávali do šancí: v 53. poslal Sedláček přihrávku do vápna a Zelenka jen o kousek nedosáhl; v 62. pálil po chybě budějovických zadáků Kuchař do brankáře. Zápas prakticky rozhodl v 65. Pejša, když srazil unikajícího Zelenku, a viděl červenou kartu. Přesilovku mohl využít v 74. Kuchař, jeho individuální akci však zastavila tyč. Výsledek se ještě pokoušel upravit Švancara jedovatým pokusem v 82. a Dostálek, který mířil chvíli před koncem těsně mimo. Nevyužité šance nás naštěstí nemrzely, protože Budějovice byly naprosto bezubé.
Jak to viděli naši hráči
Jediným střelcem utkání byl Lumír Sedláček: "Byl to nacvičený signál s Tomášem Kuchařem, zkusil jsem to z první a myslím, že balón ještě tečoval Luděk Zelenka. Je skvělé, že jsme se dostali na druhé místo, čekali jsme na to dvacet osm kol. Máme teď situaci ve svých rukou, nemusíme se už ohlížet na ostatní." Radost z vítěztví měl i Adam Petrouš: "Dostali jsme se na druhou příčku a to je moc pěkný pocit. Pro diváka to asi nic moc nebylo, důležité jsou však tři body."
Jak to viděl náš trenér
"Byl to nervózní zápas, věděli jsme, co je ve hře. Dali jsme rychlý gól, pak jsme bohužel spálili několik šancí, kdy jsme neřešili správně herní situace - svou roli sehrála zbrklost," shrnoval Dušan Uhrin mladší. Odhadovat, kolik bodů bude třeba k definitivní druhé pozici, však nechtěl: "Nechci spekulovat, chceme vyhrát obě zbylá utkání."

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články