Devatenáctka remizovala s Chorvatskem, výhru šestnáctky zařídil slávista Fotr | SK Slavia Praha
Více

Devatenáctka remizovala s Chorvatskem, výhru šestnáctky zařídil slávista Fotr

Všichni nominovaní slávisté do mládežnických reprezentací se objevili v zápasech svých kategorií. Devatenáctka remizovala s Chorvatskem a výběr do 16 let vyhrál ve Slovinsku, dva góly vstřelil slávista Fotr.

PRAHA - Všichni nominovaní slávisté do mládežnických reprezentací se objevili v zápasech svých kategorií. Devatenáctka remizovala s Chorvatskem a výběr do 16 let vyhrál ve Slovinsku, dva góly vstřelil slávista Fotr.



Reprezentanti do 19 let v utkání s Chorvatskem dvakrát prohrávali, ale vždy se jim podařilo vyrovnat. Utkání skončilo 2:2. Marek ČepelákVáclavem Proškem odehráli poločas, Martin Hurka musel ve 43. minutě odstoupit ze hry kvůli nataženému svalu.


Také Václav Prošek si ze zápasu odnesly šrámy. „K mému zranění došlo asi ve 25. minutě, ale snažil jsem se dohrát aspoň poločas. Dál už to bohužel nešlo. Šel jsem do souboje s protihráčem, který nastavil kopačku špunty napřed a já jsem ho ve snaze odehrát míč nakopl nártem. Mám to oteklé, ale snad to bude dobré,“ objasnil situaci Václav Prošek.


„Utkání se hrálo ve velmi rychlém tempu, bohužel jsme se dopouštěli nepřesností a ztrát. Vytvořili jsme si sice nějaké šance, ale ve finální fázi je špatně řešili. Chorvaté nás zejména v první půli přehrávali, branku jsme dostali z protiútoku. Druhá půle byla z naší strany lepší, což se podepsalo na vstřelených brankách,“ zhodnotil zápas Václav Prošek.


Česká republika "19" - Chorvatsko 2:2 (0:1)
Góly ČR:
Habusta, Kunc.
Sestava ČR: Veselý - Krátký, Čepelák, (46. Kováč), Habusta, Hybš – Prošek (46. Zahradníček), Houska, Plšek (46. Kyndl), Sýkora (46. Falta) - Krmenčík (46. Kunc), Hurka (43. Lutonský). Trenéři: Hřebík a Jílek.



Výhru šestnáctky zařídil slávista Oskar Fotr


Český výběr do 16 let v přípravném utkání na půdě Slovinska rychle prohrával, ale oklepal se a ve druhé půli skóre otočil díky brankám slávisty Oskara Fotra, který odehrál 73 minut. Jiří Lang šel ze hry sedm minut po půli.


Slovinsko "16" - Česká republika "16" 1:2 (1:0)
Góly :
11. Krivicic - 46. a 71. Fotr.
Sestava ČR: Nemrava - Lang (52. Buchvaldek), Svoboda, Toml, Kováč - Ruml (41. Kule), Rys, Kulhánek (52. Červenka), Malý (41. Knejzlík) - Fotr (73. Sadílek), Shick (52. Daniš). Trenér: Čvančara.



Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články