Slávistky se Spartou remizovaly | SK Slavia Praha
Více

Slávistky se Spartou remizovaly

Fotbalistky Slavie remizovaly se Spartou 1:1, když hned úvodu jsme se dostali do vedení díky Divišové. Ve druhém poločase Sparta dokázala vyrovnat.
Fotbalistky Slavie remizovaly se Spartou 1:1, když hned úvodu jsme se dostali do vedení díky Divišové. Ve druhém poločase Sparta dokázala vyrovnat.

Slávistky nastoupily do utkání velice dobře, hned ve 2. minutě si Divišová obhodila střední obránkyni, šla sama na brankářku, kterou po zemi prostřelila. Sparťanky byly nečekaným úvodem zaskočené, ale rychle si vytvořily menší územní převahu, naopak slávistky často až zbytečně nakopávaly a nedokázaly podržet míč. Sparta zkoušela naši obranu překonat různými způsoby, z dálky to třeba zkoušela Irena Martínková, největší šanci měla po rohu Lucie Martínková, ale branku netrefila. Pak jsme viděli hlavně boj, občas to trochu jiskřilo, ale k vyloženým šancím nedocházelo. Na konci poločasu jsme mohli přidat další branku, když Divišová vybojovala míč, před vápnem našla osamocenou Voňkovou, proti které se ale rozeběhla brankářka, takže místo střely ji chtěla ještě objeít, což se nepodařilo a sparťanky tuto situaci přežily.

Ve druhém poločase byl podobný průběh, slávistky chtěly rychle přecházet do brejků, naopak sparťanky volily postupný útok. Centr Vyštejnové málem skončil v brance, na druhé straně Voňková střílela z dálky. V 55. minutě se Lucie Martínková dostala za obranu, míč jí utekl a následně se dostala do střetu s Taušovou, která byla u míče dříve. Po vysunutí Krůzové se do brejku dostávala Divišová, z úhlu se pak snažila brankářku překvapit. Bohužel v 69. minutě slávistky zaváhaly a po velké hrubce pak Irena Martínková bez problémů dávala do prázdné branky. S postupem času se snažila Sparta zvrátit výsledek na svou stranu, ale slávistky soupeře do šancí nepouštěly. Největší drama nastalo v poslední minutě, nejdříve se za obranu dostala Lucie Martínková, ale Taušová její kličku vychytala, na druhé straně Krůzová obrala stoperku o míč, šla sama na branku, ale neměla moc síly a následná střela za vápnem mířila nad branku. Remíza je nakonec spravedlivá, bohužel se zranila Pincová a délka absence není zřejmá.

Sparta - Slavia 1:1 (0:1)
Slavia: Taušová - Tomášková, Pincová (89. Odehnalová), Králová, Beštová B. (70. Kulichová) - Cahynová, Pěničková, Budošová, Krůzová - Divišová, Voňková
Sparta: Gazdíková - Mocová, Čulová, Sedláčková, Vyštejnová - Ringelová, Nováková, Martínková I., Malinová - Martínková L., Kožárová
Branky: 69. Martínková I. - 2. Divišová
ŽK: 31. Vyštejnová, 43. Martínková I., 53. Nováková, 77. Ondrušová - 77. Voňková, 81. Kulichová, 82. Budošová, 90. Odehnalová
Střely na branku: 6 - 3, mimo branku: 6 - 5, rohy: 8 - 4


Juniorky:
Sparta - Slavia 5:0 (3:0)
Slavia: Majerová - Beštová J. (42. Břížďalová), Bažoutová, Němečková Al., Mukařovská - Dlouhá (34. Brázdová), Kozlíková, Klesnilová, Dědinová (65. Jedličková) - Necidová (75. Němečková An.), Vyskočilová (60. Ježdíková)
Sparta: Vršatová (70. Janštová) - Kubešová (73. Kotková), Napoleaová, Jablončíková, Winterová (59. Fadrhoncová) - Šturmová A. (70. Fojtíková), Hloupá (65. Klímová), Dlasková, Krejčiříková (53. Rychtarová) - Šturmová E., Fantová (41. Bušková)
Branky: 14., 26. a 53. Šturmová E., 22. Hloupá, 79. Rychtarová
ŽK: 8. Hloupá, 42. Kubešová
Střely na branku: 12 - 5, mimo branku: 7 - 2, rohy: 8 - 2

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články