Slavia po devíti letech vyhrála na Slovácku | SK Slavia Praha
Více

Slavia po devíti letech vyhrála na Slovácku

Slavia dokázala poprvé po téměř deseti letech zvítězit v Uherském Hradišti na půdě 1.FC Slovácko. Po dvou brankách Jandy a jedné Blažkově trefě zvítězili červenobíli 3:1.

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/MĚSTSKÝ STADION – Slavia dokázala poprvé po téměř deseti letech zvítězit v Uherském Hradišti na půdě 1.FC Slovácko. Po dvou brankách Jandy a jedné Blažkově trefě zvítězili červenobíli 3:1. Tři body vezou poprvé od 23. března 2002.

Sešívaní prožili doslova snovou první půli, na jejímž konci bylo tříbrankové vedení. Už ve čtvrté minutě se po Hurkově přihrávce dostal k míči Janda a z velkého vápna zamířil přesně k tyči. Ve třinácté minutě se ke střele z dvaceti metrů rozhodl Trubila, balon mu ale nesedl a nedůraznou střelu si mohl ve vápně zpracovat Jan Blažek. Ten pak z malého vápna prostřelil gólmana Filípka podruhé.

Zlatý hřeb první půle přišel ve 33. minutě. Blažek předvedl sólo přes polovinu hřiště, efektně si obhodil obránce a posunul na levou stranu na Trubilu. Náš záložník pak dával balon před prázdnou branku na Petra Jandu, který pohodlně zaznamenal svou druhou branku.

Po přestávce se domácí otřepali a v 55. minutě přišlo snížení z kopačky střídajícího Ondřejky. A mohlo být hůře, kdyby znovu proti Ondřejkovi nezasáhl skvěle Čontofalský a kdyby duo Latka-Nitrianský nezablokovalo Valentovu střelu.

Kamil Čontofalský ale další balon za svá záda nepropustil. Gólem neskončil ani obrovský závar před naší brankou v 84. minutě, kdy domácí snad pětkrát pálili z malého vápna. Čontofalský a Latka ale předvedli parádní obranné zákroky.

1.FC Slovácko – SK Slavia Praha 1:3 (0:3)

Branky: 55. Ondřejka – 4.+33. Janda, 13. Blažek

Slovácko: Filípko - Kubáň, Mezlík, Trousil, Jeleček (77. Lukáš) - Kordula – Hlůpik (36. Ondřejka), Daníček, Volešák (84. Fujerik) - Valenta, Došek

Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Hloušek – Hurka (69. Milutinovič), Janda, Jarolím, Trubila – Blažek (64. Vlček) - Pospěch (77. Cicman)

ŽK: Ondřejka – Trubila, Nitrianský, Hloušek, Janda

Diváci: 5 568

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články