Odpovědi na dotazy fanoušků | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi na dotazy fanoušků

Přečtěte si odpovědi vedení klubu a realizačního týmu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru na našem webu...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Přečtěte si odpovědi vedení klubu a realizačního týmu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru na našem webu.


Jaký je v současné době stav slávistické marodky? Kdo se léčí a neléčí? A kdy se zranění vrátí k tréninku nebo objeví v zápase?

Po konzultaci s klubovými lékaři budou Tomáš Frejlach, Josef Kaufman a Štěpán Koreš mimo plnou herní i tréninkovou zátěž do konce podzimní sezony, aby byli na sto procent připraveni naskočit do zimní přípravy. Ondra Petrák i Honza Blažek už trénují v plné zátěži s mužstvem. Zbyněk Pospěch a Petr Janda trénují zatím individuálně, v nejbližší době by se měli zapojit do herních tréninků s mužstvem. Luboš Tusjak má přetrvávající problémy s kotníkem, Viktor Šimeček je po operaci vazů v koleni, připravuje se individuálně s kondičním trenérem, jeho návrat na hřiště se odhaduje začátkem března.


Kdy bude otevřená Jižní tribuna Synot Tip Areny při zápasech Slavie?

Do konce podzimní části sezony zůstane jižní tribuna stadionu na zápasy Slavie zavřená. Po dohodě s vlastníkem stadionu nás k tomuto opatření vedly zejména tyto důvody: 1. Ekonomické hledisko: zavření této tribuny znamená pro klub nemalou úsporu nákladů souvisejících s pořádáním domácího utkání (úklid, zajištění ostrahy a pořadatelské služby – týká se hlediště i vstupu číslo 4) 2. Počet diváků na zápasech Slavie (i při atraktivních zápasech jako byla rozlučka s Martinem Vaniakem nebo utkání s mistrovskou Plzní zůstal značný počet míst na ostatních tribunách neobsazen, například návštěvnost utkání Slavia - České Budějovice 5682 versus celková kapacita stadionu 20 800). 3. Stále ještě probíhající dokončující práce na stavbě u jižní tribuny (stavba není zkolaudována, existence stavebního dvoru). Jen pro zajímavost, do budoucna se počítá také s vybudováním separátní pokladny pro prodej vstupenek pro fanoušky hostí. Před startem jarní části sezony situaci vyhodnotíme a pokud bude ze strany fanoušků zvýšený zájem o místa na jižní tribuně, budeme o jejím otevření uvažovat.


Kteří hráči Slavie jsou v současné době na hostování a kde?

Radek Gulajev: hostování v Hradci Králové, Pavel Vyhnal a Martin Berkovec: hostování Sezimovo Ústí, Petr Mareš: hostování Vlašim, Libor Tafat: hostování Kunice, Daniel Galus a Niall Cousens: Ovčáry, Petr Kučera a Petr Kolařík: hostování Jihlava, Pavel Niedermeier: hostování Frýdek-Místek.


Je Mato Ivanovič ještě hráč Slavie, kde nyní působí?

Mato Ivanovič není hráčem Slavie, byla s ním ukončena smlouva a vrátil se zpátky do Chorvatska.


Bylo by možné během zápasu pozdržet opakování gólů na obrazovkách?

Současné vybavení režie (studia) opakování záběrů neumožňuje. Vše, co se odehrává v reálném čase, je v režii nahráváno a přenášeno s určitým zpožděním na velkoplošné obrazovky. Technická obsluha režie je tedy daný záběr za současného stavu schopna přehrát pouze jednou. Opakovačky pracují na principu přehrávání záznamu se zhruba dvacetivteřinovým zpožděním. Pokud se do této doby nestihne opakovaný záběr zařadit, není už pro další přehrávání k dispozici. Přání fanoušků rozumíme, zástupci Slavie ve spolupráci se zástupci vlastníka stadionu v nejbližší době zmapují situaci kolem případného technického dovybavení režie a zjistí finanční náročnost navrženého řešení.


Jak to vypadá s Petrem Jandou a prodloužením jeho smlouvy?

Petrovi byl na jaře 2011 předložen návrh nové profesionální smlouvy, od té doby probíhala jednání o jeho setrvání ve Slavii. Hráč a jeho agent oznámili vedení, že po sedmi letech strávených ve Slavii by si Petr rád vyzkoušel zahraniční angažmá. V případě, že do zahraniční neodejde, bude pokračovat ve Slavii Praha.


Kdo z mladých hráčů na lavičce Slavie nejblíže do základní sestavy (mimo klíčových Hurky a Petráka) a jaké jsou jejich přednosti?

Jsme moc rádi, že se nám do A-týmu podařilo zapracovat tyto dva mladé talentované hráče, další postupně zapracováváme. Dobře se jeví Václav Prošek, je to rychlostní typ, umí obejít hráče jeden na jednoho. Je velká škoda, že se nám dlouhodobě zranil Viktor Šimeček, ten je určitě také jednou z dalších slávistických nadějí.


Kdo z hráčů béčka nebo dorostu nejblíže do A-týmu, popřípadě koho byste mohli vyzdvihnout? Jak to vypadá s José Alvarézem Diego Perézem? Mohl by se připojit v budoucnosti k áčku? A jak je na tom trojice Voráček, Vondráček a Naumov?

Je třeba si uvědomit, že čtyři hráči ročníku 1993 (to znamená ti, kteří by ještě mohli hrát v dorostu) už jsou začleněni v juniorce nebo v A-týmu Slavie (Čepelák, Šimeček, Prošek a Hurka). Trenér Straka si nadějné hráče juniorky bude vybírat do tréninkových cyklů s áčkem, hráči tak trenéra mohou přesvědčit o své formě a perspektivě. V současnosti trénuje s A-mužstvem například José Alvares Diego Perés.

Martin Voráček a Jiří Vondráček neprošli standardní fotbalovou výchovou ve velkém profesionálním klubu. Přesun do Slavie byl pro ně samozřejmě velkým skokem v jejich dosavadní fotbalové kariéře. Oba jsou pracovití a pilní, ale je tu stále řada věcí, na kterých je potřeba pracovat.

Ristemu Naumovovi Slavia momentálně pomáhá s návratem na hřiště po těžkém zranění a dlouhé rekonvalescenci. V zimě uvidíme, jak se situace v souvislosti s ním dále vyvine.


Kdo bude mít v zimě na starosti výběr posil? Pouze trenér Straka nebo sportovní úsek?

Hlavní slovo při výběru posil budou mít hlavní trenér a sportovní manažer. Své představy budou samozřejmě konzultovat s generálním ředitelem a majitelem klubu, protože nejde pouze o otázku sportovní, ale i ekonomickou.


Slavia pojištěné své talenty smlouvami? Aby se opět nestalo, že odcházeli dříve než nakoukli do A-týmu. (Čepelák, Salašovič, Simič, Prosek, Hrubešatd.)

Mladí talentovaní a perspektivní hráči mají ve Slavii uzavřeny profesionální smlouvy. Konkrétní jména ale z pochopitelných důvodů sdělovat nebudeme.


Jak je to se soutěží juniorek?

Juniorky budou od příští sezony (2012/2013). Soutěž je povinná pro prvoligové kluby a nepovinná pro druhou ligu. V současné době se počítá s dvaceti týmy, přičemž soutěž bude celostátní. Hrací den bude pondělí, jedná se s televizemi ohledně středečních TV utkání. Sestupovat nikdo nebude, bude se pouze přihlašovat (takže další sezonu může být týmů 18 nebo taky 26). Soutěž je pro hráče do 23 let a pět starších (z toho jen 3 v zápase mohou být ze soupisky A-týmu). Nově bude možnost zařadit cizince na maximálně 3 utkání, cizinec bude hrát jen na pas.


Kdo po odchodu Ondřeje Zlámala působí kromě ředitelky Soni Nouzákové v oddělení komunikace?

Michal Býček (24. 4. 1990) je ve třetím ročníku žurnalistiky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Do Slavie přišel v první polovině roku 2010, čímž si splnil sen. Začal pracovat jako redaktor webových stránek a asistent ředitele komunikace Ondřeje Zlámala. Na začátku sezony 2011/12 a po odchodu Ondry Zlámala se stal společně s Vojtou Raimanem webmasterem a zástupcem ředitelky komunikace Soni Nouzákové. Je reportérem Slavia TV, dříve pracoval pro fotbalový web fotbalportal.cz, získal zkušenosti v agentuře Mediafax. V roce 2011 psal do Hospodářských novin a pro server sport.ihned.cz. Michal Býček je také správcem oficiálních webových stránek Marka Suchého a Ondry Čelůstky.

Vojtěch Raiman (8. 4. 1990) studuje třetím rokem obor Mezinárodní teritoriální studia na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Ve Slavii pracuje od roku 2007, nejprve jako redaktor internetových stránek a asistent ředitele komunikace Ondřeje Zlámala, od roku 2011 jako webmaster, reportér Slavia TV a zástupce ředitelky komunikace Soni Nouzákové. V roce 2008 působil jako reportér pro UEFA.com na ME U19 v České republice, od roku 2008 zajišťuje media servis pro turnaj Fortuna Víkend Šampionů.


Na vaše otázky odpovídali člen představenstva Adam Řebíček, sportovní manažer Miroslav Držmíšek, manažer pro mládež Petr Hurych, hlavní skaut mládeže a asistent trenéra A-týmu Martin Poustka, organizačně-provozní ředitel Jiří Trepeš a ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články