Béčko zakončilo podzim výhrou 2:1 v Milevsku | SK Slavia Praha
Více

Béčko zakončilo podzim výhrou 2:1 v Milevsku

Slávistická rezerva zakončila podzimní část sezony výhrou na půdě jihočeského Milevska.

MILEVSKO - Slávistická rezerva zakončila podzimní část sezony výhrou na půdě jihočeského Milevska. Dlouho to v utkání vypadalo, že rozhodne jeden gól, nakonec však padly tři. Za Slavii se trefili Daniel Veselý a Václav Prošek, domácí v závěru jen snížili.



V prvním poločase nebyl k vidění pěkný fotbal. Ani jeden z týmů si nevypracoval větší šance. Výjimkou potvrzující pravidlo byla v páté minutě hlavička Voráčka po Sudkově centru z pravé strany. Domácí brankář Slavík vytáhl parádní zákrok.


Po deseti minutách se slávistům nepovedla malá domů, gólman Hanuš ale vyběhl a skvěle zabránil domácím ve skórování. Po necelých dvaceti minutách předvedli svěřenci trenéra Petrouše pěknou akci. Peréz z pravé strany odcentroval, Voráček přiťukl na vápno Duranskému, jehož přízemní střelu Slavík vyrazil. Po rohu ve 33. minutě se zcela osamocený ve vápně objevil Komárek, Hanuš ale jeho střelu výborně vyrazil.


Do druhého poločasu poslal trenér Petrouš dva nové hráče. Útočníky Voráčka a Červenku nahradili Vondráček s Proškem. A byl to právě mladý pravý záložník, kdo vylepšil slávistický výkon. V 70. minutě totiž výborně odcentroval z pravé strany a Veselý osamocen před bránou hlavičkoval přesně k tyči.


Za pět minut Slavia zvýšila své vedení. Konkrétně aktivní Václav Prošek, který se dostal k míči na hranici vápna, dal si ho na svou slabší levou nohu a krásně překonal gólmana.


V závěru domácí ale snížili, když poslali do branky odražený míč, a nebylo daleko k vyrovnání. Slávisté se však ubránili, a proto jsou jedinou kaňkou na výhře Slavie vulgární nadávky domácího kotle na trenéra Petrouše. Sešívaní se tak zatím posunuli na třetí místo divize A.



FC ZVVZ Milevsko – SK Slavia Praha B 1:2 (0:0)

Branky Slavie: 70. Veselý, 75. Prošek

Slavia B: Hanuš – Šimkovský, Vodrhánek (K), Zákostelský, Sudek – Peréz, Čepelák, Duranski, Veselý – Červenka (46. Prošek), Voráček (46. Vondráček, 71. Mikula).


Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články