V neděli v Hradci, Martin Latka si může připsat 200. zápas ve slávistickém dresu | SK Slavia Praha
Více

V neděli v Hradci, Martin Latka si může připsat 200. zápas ve slávistickém dresu

V neděli 20. listopadu se fotbalisté Slavie představí v rámci 14. kola Gambrinus ligy v Hradci Králové. Na hřišti soupeře budou slávisté usilovat o čtvrtou ligovou výhru...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V neděli 20. listopadu se fotbalisté Slavie představí v rámci 14. kola Gambrinus ligy v Hradci Králové. Na hřišti soupeře budou slávisté usilovat o čtvrtou ligovou výhru v řadě.

„Jsme všichni moc rádi, že se nám taková mini-série podařila a pochopitelně bychom v ní rádi dále pokračovali. V neděli nás čeká nevyzpytatelný a hlavně na domácím hřišti nepříjemný soupeř, v domácím prostředí dokázal Hradec porazit v minulosti řadu favoritů. I ten poslední zápas s Jabloncem byl v podstatě ukázkou toho, jak jsou doma silní. My samozřejmě uděláme maximum pro to, abychom v Hradci zabodovali, důležité bude, abychom sehráli tento zápas velice dobře i po taktické stránce. I přes tři výhry v řadě ale máme nadále pokoru a stojíme nohama pevně na zemi, protože o to více je potřeba zodpovědného přístupu, abychom zůstali na té rozjeté cestě, na které teď jsme,“ uvedl trenér František Straka.

Do nedělního zápasu v Hradci nebude moci zasáhnout kapitán Lukáš Jarolím, který si odpykává trest za čtyři žluté karty.

„Za Lukáše máme několik alternativ, ale v tuto chvíli bych nechtěl být konkrétní, zda bude na jeho místě hrát Ondra Petrák, Zoran Milutinovič nebo někdo další,“ dodal slávistický trenér.

Během reprezentační přestávky se naopak dali zdravotně do pořádku někteří hráči, kteří nezasáhli do posledního utkání s Plzní nebo si z něj odnesli drobná zranění. 

„Ondra Petrák se nám vrátil po nepříjemném zranění kotníku. V polovině týdne se k plné zátěži s mužstvem připojil i Petr Janda. Věřím, že do nedělního zápasu bude připraven zasáhnout i Zbyněk Pospěch,“ uzavřel František Straka.

Tomáš Frejlach, Josef Kaufman a Štěpán Koreš budou mimo plnou herní i tréninkovou zátěž do konce podzimní sezony, aby byli na sto procent připraveni naskočit do zimní přípravy. Luboš Tusjak má přetrvávající problémy s kotníkem, Viktor Šimeček je po operaci vazů v koleni.

Významné slávistické jubileum může v neděli v Hradci Králové oslavit Martin Latka, který si v případě startu připíše svůj celkový dvoustý zápas v dresu Slavie. Do této statistiky jsou kromě ligových zápasů započítány i zápasy pohárové nebo přátelské.

„Je to opravdu pěkné číslo, samozřejmě bych byl nejraději, kdybych to mohl oslavit výhrou, to by byl pro mě ten nejhezčí dárek,“ přeje si slávistický obránce.

Svůj 150. ligový start v dresu Slavie si může v Hradci Králové připsat Stanislav Vlček.

„To je vidět, jak ten čas letí. Číslo je pro mě významné zejména v tom, že jsem tyto zápasy mohl odehrát právě ve Slavii. To, že si můžu start s číslem 150 připsat v takovém klubu jako Slavia, je pro mě v mé fotbalové kariéře opravdu velkou odměnou,“ uvedl Stanislav Vlček.

Loni na podzim v Hradci Králové Slavia uhrála bezbrankovou remízu. „Ten zápas se nám moc nepovedl, věřím, že v neděli zápas zvládneme lépe a že budeme pokračovat v té naší vítězné sérii. Jednoduché utkání to nebude, ale to v lize není žádný zápas. Hradci se sice momentálně asi nedaří podle jejich představ, ale na druhou stranu k nim přijede Slavie, takže se budou chtít určitě vytáhnout,“ uzavřel Stanislav Vlček.

Začátek zápasu je v 15 hodin. Z utkání přineseme tradiční on-line přenos. 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články