VIDEO: Bývalí slávisté v zahraničí - Čelůstka byl u remízy s Interem | SK Slavia Praha
Více

VIDEO: Bývalí slávisté v zahraničí - Čelůstka byl u remízy s Interem

Přinášíme vám přehled bývalých slávistů, kteří v současné době působí v cizině. Nikdo se nezapsal do brankových statistik, nejvíce se dařilo Ondrovi Čelůstkovi, jehož Trabzonspor doma remizoval v rámci Ligy mistrů s Interem Milán.

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Přinášíme vám přehled bývalých slávistů, kteří v současné době působí v cizině. Nikdo se nezapsal do brankových statistik, nejvíce se dařilo Ondrovi Čelůstkovi, jehož Trabzonspor doma remizoval v rámci Ligy mistrů s Interem Milán.

Rusko

Tomáš Necid (CSKA Moskva) – Odchovanec Slavie se dále zotavuje po vážném zranění kolene. K tréninku by se měl vrátit na přelomu ledna a února. Dle slov trenéra reprezentačního áčka Michala Bílka by měl Necid být součástí týmu pro Euro. „Tomáš určitě patří do užšího kádru, je to mladý hráč, počítáme s ním,“ pronesl po postupu na ME trenér Bílek.

Marek Suchý (Spartak Moskva) – Jeden z nejlepších slávistických stoperů se po letní pauze opět zabydlel v základní sestavě Spartaku Moskva a pravidelně nastupuje. Také na téma Marek Suchý se vyjádřil trenér Bílek: „Marek pravidelně nastupuje, sice se mu start v áčku repre nepovedl, ale také s ním počítáme,“ uvedl Bílek.

                                             

Německo

David Jarolím (Hamburger SV) – David Jarolím odehrál při první domácí výhře HSV nad Hoffenheimem 12 minut, smlouva mu končí po sezoně. "Z HSV odejít nemusím, ale pokud přijde něco zajímavého, určitě si to poslechnu. Jsem dostatečně fit, abych mohl některým klubům pomoct," nastínil Jarolím, který má od vedení HSV svolení v zimě odejít. Nebránil by se návratu do Norimberku, protože chce zůstat v Bundeslize.

Mickäel Tavares (Hamburger SV) – Po hostování v Middlesbrough se vrátil do Hamburku, ale letos ještě k zápasu Bundesligy nenastoupil.

Pavel Fořt (Dynamo Dráďany) – Bývalý útočník Slavie nastoupil do zápasu s Aue v 74. minutě, domácí porážku 1:2 však neodvrátil.

Filip Trojan (Dynamo Drážďany) – Slávistický odchovanec hrál celý zápas, stejně jako Fořt ale porážce 1:2 s Aue ve 2. Bundeslize nezabránil.



Nizozemsko

Michal Švec (Heerenveen) – Heerenveen doma remizoval 1:1 s Waalwijkem, Michal nastoupil v 83. Minutě.



Rakousko

Dušan Švento (RB Salzburg) – Po zranění kolene se do základu Salzburku vrátil Dušan Švento, domácí porážce 2:4 s Radidem Vídeň ale nezabránil. Ambiciózní Salzburk je až pátý v tabulce.



Skotsko

Rudolf Skácel (Heart of Midlothian) – Hearts prohráli na půdě Dundee United 0:1, Rudolf odehrál celé utkání.



Turecko

Milan Černý (Sivasspor) – Milan Černý nastoupil v 77. minutě. Sivasspor doma remizoval 1:1 s Gençlerbirli?i SK.

Ondřej Čelůstka (Trabzonspor) – Ondra patří ke stálicím tureckého klubu, v lize naposledy Trabzonspor remizoval s týmem Mersin Idman Yurdu 1:1. V týdnu remizoval tým Ondry Čelůstky v Lize mistrů se slavným Interem Milán také 1:1 a navázal tak na slavnou výhru na půdě italského soupeře.

Jaroslav Černý (Ankaragücü) – Jaroslav Černý do hry nezasahuje. Jeho tým je poslední v tabulce turecké ligy.



Slovensko

Milan Ivana (Slovan Bratislava) – do utkání se Zlatými Moravci nezasáhl.

Radek Dosoudil (Slovan Bratislava) – Při remíze 1:1 na půdě Zlatých Moravců odehrál Dosoudil celé utkání.

Ivo Táborský (Slovan Bratislava) – Táborský hrál do 86. minuty.

Jakub Diviš (Tatran Prešov) – Slávistický odchovanec odchytal na půdě Ružomberoku celé utkání a pomohl k remíze 1:1.



Anglie

Radek Černý (Queen´s Park Rangers) – Radek po postupu do Premier League nenastupuje, je týmovým brankářem číslo tři nebo dvě.


Belgie

Daniel Pudil (KRC Genk) – Daniel Pudil toho za poslední dobu stihl opravdu dost. Nejprve dokázal pomoci zejména v prvním zápase baráže k postupu české reprezentace na Euro, poté byl v lize u výhru Genku 3:0 a v Lize mistrů jeho tým schytal porážku 0:7 ve Valencii. Takové pocity ale Dan už jisté zná…



Itálie

Gianluca Litteri (Ternana) – Bývalý útočník Slavie nebo Interu Milán působí v nižší italské soutěži – v klubu Ternana.



Makedonie

Goce Toleski – Nejlepší cizinec Gambrinus ligy z roku 2008 v současné době hraje v Makedonii za klub FK Ohrid 2004 – naposledy jeho tým remizoval 0:0 s Bregalnica Štip.



Kypr

Tijani Belaid (APOEL Nikósie) – APOEL v týdnu dokázal postoupit díky bodu z Petrohradu do další fáze Ligy mistrů. Tijani do hry nezasáhl.



Austrálie

Karol Kisel (FC Sydney) – Sydney prohrálo na půdě Perthu 0:1, Karol odehrál 77 minut. V následujícím utkání podlehly tým Kisela Central Coast Mariners FC 2:3. Bývalý kapitán Slavie odehrál celé utkání.




Podívejte se na remízu Trabzonsporu s Interem Milán:


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články