Druhá remíza v řadě: S Baníkem bez branek | SK Slavia Praha
Více

Druhá remíza v řadě: S Baníkem bez branek

Slavia podruhé za sebou remizovala. Po výsledku 1:1 z Hradce Králové získali sešívaní jeden bod i v domácím souboji s Ostravou.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia podruhé za sebou remizovala. Po výsledku 1:1 z Hradce Králové získali sešívaní jeden bod i v domácím souboji s Ostravou. Zápas, který nepřinesl jedinou stoprocentní šanci, skončil bez branek.


Před samotným výkopem proběhl slavnostní ceremoniál, přálo se k půlkulatým výročím. Ženská složka Slavie slavila 45 let od svého založení a dres s číslovkou 55 putoval k oslavenci Peteru Herdovi.


Slávistické ženské družstvo oslavilo 45 let své existence a první poločas nabídl 45 minut nezáživného fotbalu. Kontakty brankářů s míčem by pozorný fanoušek spočítal na prstech jedné ruky, situace, která by snesla označení „šance“, nebyla snad ani jedna. Za zmínku tak stojí jen nucené střídání Hurky, kterého kvuli nakopnutému kolenu nahradil Standa Vlček.


Druhý poločas přinesl střídání tlaku Slavie s nemastnými a neslanými pasážemi. V 59. minutě minula Jandova střela po Nitrianského přihrávce jen těsně zadní tyč, v 73. minutě střílel po závaru v brankovišti z úhlu Vlček, obloučkem ale branku minul.


Příležitost měl i jinak pasivní Baník. V 58. minutě zblokoval Malcharkovu střelu Hubáček, o sedm minut později vychytal v největší šanci Ostravy Poliačka Kamil Čontofalský.


V 84. minutě byl metr před vápnem po hezkém průniku faulovaný Blažek a Slavia mohla kopat nebezpečný přímý kop. Jarolím ale trefil pouze zeď a Trubila, ke kterému se míč odrazil, se ve skrumáži neprosadil.


Slavia se tak s Baníkem rozešla bez branek. V domácím prostředí sice v letošní sezóně ještě neprohrála, v zápase s týmem ze spodku tabulky ale sešívaní doufali ve víc...


SK Slavia Praha – FC Baník Ostrava 0:0


Slavia: Čontofalský - Nitrianský, Cicman, Hubáček, Hloušek - Jarolím - Janda, Milutinovič (78. Voráček), Trubila - Hurka (43. Vlček) - Blažek.

Ostrava: Pietrzkiewicz - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Cverna – Poliaček (82. Šenkeřík), Greguš, Droppa, Vašenda, Ferenčík (27. Malcharek, 90. Fantiš) - Kraut

ŽK: Cicman, Jarolím – Vomáčka

Diváci: 3 975

Rozhodčí: Franěk – Pospíšil, Jiřík

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články