Trenér Straka: Bylo to nervózní | SK Slavia Praha
Více

Trenér Straka: Bylo to nervózní

Trenér Slavie František Straka nebyl po domácím zápase s Baníkem Ostrava spokojen s výkonem svých hráčů. „Vázla nám kombinační hra, bylo to bez pohybu a bez důrazu. Bylo to nervózní.“

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Trenér Slavie František Straka nebyl po domácím zápase s Baníkem Ostrava spokojen s výkonem svých hráčů. „Vázla nám kombinační hra, bylo to bez pohybu a bez důrazu. Bylo to nervózní.“ Takovými přívlastky komentoval mimo jiné slávistický kouč pondělní zápas.

„Zvláště v prvním poločase jsme byli hodně nervózní, vázla nám kombinační hra, bylo to bez pohybu a bez důrazu. Bylo to nervózní, ani nevím proč, to si ještě budeme muset s kluky vyřídit zítra při analýze,“ nebyl trenér František Straka spokojen s výkonem hráčů v zápase.

„Druhý poločas už byl o něčem jiném, chyběl nám akorát gól. Byla tam daleko větší agresivita a pohyb. Snažili jsme se hrát v křídelních prostorech, vytvářeli si i slibné šance. Chyběla jenom předfinální přihrávka, která by dostala naše hráče do vyložených šancí. Možná nám i chyběla větší chytrost v klíčových situacích,“ pokračoval Straka.

„Bod musíme brát, ale mě to hodně hodně mrzí. Protože jsme tu nepotvrdily body proti Plzni. Já doufám, že to v příštím zápase bude lepší.“

„Na hráče je vyvíjen velký tlak. Uvědomují si, že se mohou dostat jinam, než byli. Apeloval jsem na to i v Hradci i před zápasem s Baníkem. Tlak na maladé hráče je sice veliký, ale obecně se mi výkon nelíbil ani v Hradci, ani teď,“ zakončil Straka.



Malura: Chtěli jsme hrát na nulu

„My jsme se naší sestavou přizpůsobili tomu, že chceme hrát na nulu. To se nám podařilo. Druhý úkol byl pozlobit soupeře směrem dopředu, a to už se nepodařilo. Do osmdesáté minuty jsme nepouštěli soupeře do žádných šancí, nakonec jsme si remízu zasloužili,“ komentoval utkání trenér Baníku Ostrava Pavel Malura.

„Kdyby hrál Vašek Svěrkoš, tak by utkání mohlo vypadat jinak. V pozici podhrotového útočníka by naší hře rozhodně prospěl,“ vyjádřil se Malura na adresu chybějicího útočníka Baníku.

„Mladší kluci jsou schopni se například po špatném utkání rychleji oklepat než například zkušení hráči. Tolik se třeba nezaobírají následky. Hrajeme s kluky, kteří jsou oprvdoví baníkovci a mají chuť ligu udržet. Ale zkušenosti a kvalita nám v rozhodujících fázích chybí.“

„Doma musíme víc tvořit a hrát do plných. V dnešním utkání jsme měli štěstí, nedostali jsme branku. Doma s Příbramí jsme byli lepší a branky jsme dostali z rychlých protiútoků. V domácích zápasech nám doteď nepřálo štěstí,“ okomentoval Malura fakt, že je Baník úspěšnější na hřištích soupře.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články