Bývalí slávisté v Evropě: Skácel se prosadil, Necid navštívil kabinu Slavie | SK Slavia Praha
Více

Bývalí slávisté v Evropě: Skácel se prosadil, Necid navštívil kabinu Slavie

Přinášíme vám přehled bývalých slávistů, kteří v současné době působí v cizině. Nejlépe se dařilo Rudolfu Skácelovi, který gólem pomohl Heart k výhře 2:1.

PRAHA - Přinášíme vám přehled bývalých slávistů, kteří v současné době působí v cizině. Nejlépe se dařilo Rudolfu Skácelovi, který gólem pomohl Heart k výhře 2:1.

 

Zajímavé je, že všichni bývalí slávisté, kteří působí na Slovensku, do víkendových utkání nezasáhli. Daří se také Markovi Suchému, který už dlouho nechyběl v základní sestavě Spartaku.


Po zranění kolene už druhé utkání za sebou odehrál Dušan Švento, Salcburk porazil Kapfenberg vysoko 6:0 a napravil tak zaváhání z minulých kol.


Oproti minulému přehledu se nedařilo Ondrovi Čelůstkovi. Jeho Trabzonspor doma totiž prohrál s Besiktasem 0:1. Jediná branka utkání padla po penaltě, která byla v 77. minutě nařízena kvůli faulu Čelůstky. Ten také dostal červenou kartu.



Rusko

Tomáš Necid (CSKA Moskva) – Odchovanec Slavie se dále zotavuje po vážném zranění kolene. V pondělí se byl Tomáš podívat v Edenu na utkání Slavia – Baník, po zápase pozdravil kluky v kabině.

Marek Suchý (Spartak Moskva) – Ruská liga se přesunula do další části, tabulka se rozdělila a Spartaku začala skupina o titul. Před jarním pokračováním byla předehrána dvě utkání. Spartak bere čtyři body.


Německo

David Jarolím (Hamburger SV) – David Jarolím nenastoupil k utkání na půdě Hannoveru, které skončilo 1:1.

Mickäel Tavares (Hamburger SV) – Po hostování v Middlesbrough se vrátil do Hamburku, ale letos ještě k zápasu Bundesligy nenastoupil.

Pavel Fořt (Dynamo Drážďany) – Drážďany prohrály na hřišti St. Pauli 1:3, Pavel odehrál celé utkání.

Filip Trojan (Dynamo Drážďany) – Také Filip Trojan odehrál stejně jako Fořt při porážce v St. Pauli celý zápas.



Nizozemsko


Michal Švec (Heerenveen) – Michal při remíze s Bredou 2:2 nehrál.



Rakousko

Dušan Švento (RB Salzburg) – Salcburku se konečně zadařilo. Dušan Švento odehrál při vysoké výhře 6:0 nad Kapfenbergem celé utkání.


Skotsko

Rudolf Skácel (Heart of Midlothian) – Hearts vyhráli nad Iverness 2:1, důležitou první branku svého týmu vstřelil Rudolf Skácel! Oblíbenec nejen slávistických fanoušků ale také příznivců Hearts tak dosáhl svého letošního čtvrtého gólu.



Turecko

Milan Černý (Sivasspor) – Sivasspor prohrál na půdě Galatasaraye 1:2, Milan Černý nastoupil v 64. minutě.

Ondřej Čelůstka (Trabzonspor) – Nešťastné utkání má za sebou Ondra Čelůstka. Jeho tým doma prohrál s Besiktasem 0:1, Ondra dostal červenou kartu a následnou penaltu proměnil Quaresma.

Jaroslav Černý (Ankaragücü) – Jaroslav Černý se zotavuje po zranění, do hry nezasahuje.



Slovensko

Milan Ivana (Slovan Bratislava) nenastoupil.

Radek Dosoudil (Slovan Bratislava) nenastoupil.

Ivo Táborský (Slovan Bratislava) nenastoupil.

Jakub Diviš (Tatran Prešov) nenastoupil.



Anglie

Radek Černý (Queen´s Park Rangers) – Radek po dlouhé době nastoupil k utkání Premier league. Jeho tým ale podlehl v nováčkovském duelu na hřišti Norwiche 1:2.



Belgie

Daniel Pudil (KRC Genk) – Genk prohrál na půdě Gentu 0:2, Dan odehrál celý zápas.



Itálie

Gianluca Litteri (Ternana) – Bývalý útočník Slavie nebo Interu Milán působí v nižší italské soutěži – v klubu Ternana.



Makedonie

Goce Toleski (FK Ohrid 2004) – Nejlepší cizinec Gambrinus ligy z roku 2008 v současné době hraje v Makedonii za klub FK Ohrid 2004 – naposledy jeho tým prohrál s Vardarem Skopje.



Kypr

Tijani Belaid (APOEL Nikósie) – APOEL porazil Paralimni 2:0, Tijani Belaid nenastoupil



Austrálie

Karol Kisel (FC Sydney) - Čtyřiatřicetiletý slovenský záložník Karol Kisel je opět velmi důležitým hráčem australského celku FC Sydney, kterému v sezóně 2009/2010 pomohl k zisku ligového titulu. V 10. kole australské ligy prohrálo Sydney na půdě Wellingtonu 2:1. Karol odehrál celé utkání.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články