V sobotu poslední zápas letošního roku se Slovanem Liberec | SK Slavia Praha
Více

V sobotu poslední zápas letošního roku se Slovanem Liberec

V sobotu 3. prosince čeká fotbalisty Slavie poslední zápas v letošním roce. Do Synot Tip Areny přijede Slovan Liberec, kterému v tabulce patří druhá příčka...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V sobotu 3. prosince čeká fotbalisty Slavie poslední zápas v letošním roce. Do Synot Tip Areny přijede Slovan Liberec, kterému v tabulce patří druhá příčka.

„Liberec je určitě překvapením letošního podzimu. My v tomto utkání nebudeme favoritem, tak jako jsme nebyli favoritem v utkání s Plzní, které jsme nakonec přesto dokázali vyhrát, věřím, že to zopakujeme. Uděláme pro to maximum,“ uvedl trenér František Straka.

„Jsem moc rád, že se nám do sestavy vrací zpátky Martin Latka, což je pro nás důležité, protože Martin patří k těm lídrům týmu. Věřím, že hráči, kteří nebyli v minulých zápasech v úplně optimální formě, tak budou tentokrát šlapat od první minuty na sto procent a utkání zvládnou,“ doplnil František Straka.

Do utkání s největší pravděpodobností nezasáhne Zbyněk Pospěch, který má stále problémy se svalem na noze. Otazník visí také nad startem Martina Hurky, který má z minulého zápasu nakopnuté koleno. Na dlouhodobé marodce zůstávají Štěpán Koreš, Josef Kaufman, Tomáš Frejlach, Luboš Tusjak a Viktor Šimeček.

Z předchozího vzájemného duelu v této sezoně, který se uskutečnil v rámci 2. kola Gambrinus ligy 6. srpna, si odnesl tři body Liberec. Utkání na stadionu U Nisy vyhráli domácí 2:1. Pikantní je, že do zápasu naskočil ještě v dresu soupeře v 68. minutě útočník Jan Blažek, který poté přišel z Liberce do Slavie na roční hostování.

„Byl to v létě můj první zápas a zrovna proti Slavii. Tehdy jsme sice vyhráli, ale to jsem hrál za jiný tým. Teď jsem ve Slavii a moc si přeji, abychom tento poslední letošní zápas zvládli. Na to, že hrajeme právě s Libercem, vůbec nekoukám. Je to pro nás moc důležitý zápas a my ho všichni chceme vyhrát,“ uvedl Jan Blažek, který chystá i nějakou speciální prémii do kabiny. „Musím se dohodnout s pokladníkem Davidem Hubáčkem, ale asi něco padne,“ uzavřel slávistický útočník.

Začátek zápasu je v 16 hodin. Od 15 hodin se uskuteční autogramiáda bývalých hráčů Slavie. Konat se bude v ochozech stadionu uprostřed západní (hlavní) tribuny. Účast přislíbili Ivo Knoflíček, Pavel Kuka, Daniel Šmejkal, Jiří Vávra, Gustáv Ondrejčík, Luděk Zelenka, Pavel Novotný, Martin Müller a Robert Segmüller. Každý z účastníků autogramiády bude mít připraveny pro fanoušky podpisové kartičky.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články