Straka: Inkasovali jsme po hrubých chybách | SK Slavia Praha
Více

Straka: Inkasovali jsme po hrubých chybách

Trenérovi Františku Strakovi se utkání proti Slovanu Liberec nehodnotilo dobře. „Chtěli jsme hrát do brejků a místo toho, abychom dali na 1:0, jsme po našich hrubých chybách dvakrát inkasovali,“ litoval Straka.

 

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Trenérovi Františku Strakovi se utkání proti Slovanu Liberec nehodnotilo dobře. „Chtěli jsme hrát do brejků a místo toho, abychom dali na 1:0, jsme po našich hrubých chybách dvakrát inkasovali,“ litoval Straka.

 

„Mně se utkání hodnotí hodně špatně, poněvadž jsme si předsevzali, že tenhle zápas chceme vyhrát,“ litoval trenér Straka prohraného zápasu s Libercem.

 

„Začali jsme ale dobře. Chtěli jsme zhušťovat střed hřiště a nenechat Liberec hrát brejkové situace, které Liberec umí excelentně. Sami jsme chtěli hrát do brejků, což se nám v úvodu docela i dařilo. A místo toho, abychom dali na 1:0 - a zápas by pak byl určitě úplně jiný - jsme po našich hrubých individuálních chybách dvakrát inkasovali. Potom už to byla křeč,“ pokračoval trenér Straka.

 

„Mrzí mě, že kredit, který jsme si tu vybudovali vítězstvím proti Plzni, jsme teď ztratili. V domácích zápasech jsme dvakrát nedokázali naplno bodovat. Ani po taktické stránce jsme nesehráli zápas, který by byl na výši. Udělali jsme moc individuálních chyb, dělali jsme zbytečné ztráty ve středu hřiště, byli jsme nervózní. Hodně moc sil nás stálo, že jsme pouštěli soupeře do brejkových situací,“ hodnotil František Straka výkon Slavie.

 

František Straka se vyjádřil i ke dvěma nešťastným situacím v prvním poločase: „Hráč nemůže jít takovýmto způsobem v šestnáctce do souboje. Ten protihráč na takovou stiuaci asi i čeká. Jestli byla penalta na druhé straně, to musí říct někdo jiný. Penalta proti nám, to byla situace, která nastartovala Liberec a nás srazila do kolen,“ zakončil Straka.

 

 

Trenér Šilhavý si pochvaloval sérii z venkovních hřišť

 

„Předvším jsem rád, že jsme poslední zápas v tomto roce na cizím hřišti udrželi sérii, kterou jsme měli. Devětkrát jsme hráli venku, z toho jsme sedmkrát vyhráli a k tomu máme dvě remízy. Za to kluklm patří velký dík,“ pochválil své svěřence za výkony na cizích hřištích trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

 

„Byť v tomto zápase to nebylo tak jednoduché, jak by výsledek napovídal. Slavia se naší určitou naivitou dostala po našich standardkách do tří útočných brejků. Naštěstí jsme to stačili ubránit. I když my jsme taky šance měli. Hezký průnik Thea Gebre Selassieho a potom Jirka Štajner bez problému proměnil penaltu,“ pokračoval Šilhavý.

 

„Ve druhém poločase Slavia nastoupila znovu k tlaku. My jsme ale dokázali dát třetí gól, pak už bylo jasno. I když Slavia dala gól naděje, tak víc snížit nedokázali,“ zakončil trenér Liberce.

 

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články