VIDEO: Z posledních tří zápasů jsme měli vytěžit víc, shodli se Latka s Jandou | SK Slavia Praha
Více

VIDEO: Z posledních tří zápasů jsme měli vytěžit víc, shodli se Latka s Jandou

Dva aspekty podle slávistický hráčů rozhodly duel s Libercem. „Chyby, které předcházely první dvěma brankám a nedotažené slibné protiútoky v úvodu zápasu,“ shodli se Martin Latka s Petrem Jandou.

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Dva aspekty podle slávistický hráčů rozhodly duel s Libercem. „Chyby, které předcházely první dvěma brankám a nedotažené slibné protiútoky v úvodu zápasu,“ shodli se Martin LatkaPetrem Jandou, který odehrál pravděpodobně poslední utkání v dresu Slavie.



Podle střelce jediné slávistické branky Martina Latky ovlivnily zápas individuální minely. „To jsou chyby, které rozhodují zápasy. Zbytečná penalta, potom nepokrytý hráč a je to 0:2,“ vrátil se Latka ke klíčovým momentům zápasu.



„Byl to hodně těžký podzim. Nakonec máme dvacet bodů, myslím ale, že jsme z těch poslední tří zápasů měli udělat víc. Mohli jsme být více nahoře a mít klidnější zimu. Takhle na sobě musíme o to více makat a udělat pořádnou přípravu,“ zdůrazňuje slávistický obránce.



Petr Janda: Chtěl bych si zkusit zahraničí


Záložník Petr Janda litoval, že Slavia nedokázala dotáhnout do konce protiútoky. „Začátek nám celkem vyšel, měli jsme nadějné brejky, které jsme měli ale dotáhnout do gólu. Samozřejmě po penaltě jsme to museli trochu otevřít, což Liberci vyhovovalo. Při té formě, ve které Liberec je, to bylo těžké,“ komentoval zápas tříbrankový podzimní střelec Slavie.



Jak vidí Janda podzimní část? „Po Žižkově jsme byli v hodně těžké situaci. Následující utkání jsme museli vyhrát, což jsme zvládli a nastartovali sérii. Můžeme jen litovat posledních tří utkání, ve kterých jsme uhráli jen dva body. Je to takový průměr,“ hodnotil Janda.



Petrovi Jandovi končí smlouvu na konci toho roku. „Bavili jsme se s vedením, že pokud přijde nějaká dobrá nabídka ze zahraničí, tak bych si to chtěl zkusit. I s rodinou jsme to diskutovali, chtěl bych se naučit nějakou řeč, získat nové zkušenosti. Ve Slavii jsem sedm let. Pokud bych však zůstal v Čechách, tak jediná varianta je Slavia,“ vysvětlil vicemistr světa do 20 let z roku 2007.



Konkrétní nabídku však Petr zatím nemá. „Nějaká jednání se vedou, ale není to nic konkrétního, abych mohl říct, že je to stoprocentní,“ zakončil Petr, který si premiéru ve slávistickém dresu v lize připsal 18. září 2005.



Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články