Vše o PAOK | SK Slavia Praha
Více

Vše o PAOK

V článku najdete informace o letošním působení PAOK v Poháru UEFA, domácí lize a základní data z historie klubu. Prohlédnete si také fotografie stadiónu a fanoušků.
Svou pouť Pohárem UEFA začala Soluň v Portugalsku. V prvním kole překvapivě podlehla 1:2 na hřišti třetiligového finalisty místního poháru Leixőes. Než se hosté rozkoukali, už prohrávali 0:1, polský obránce Mariusz Kukielka sice stačil srovnat, o vítězství domácích ale nakonec rozhodl náhradník Detinho. Leixőes si navíc vypracoval další šance a mohl svůj úspěch ještě zvýraznit. „Před zápasem bych výsledek 2:1 bral všemi deseti, ale po utkání musím říct, že jsme mohli vyhrát vyšším rozdílem. Ale PAOK má velmi silný tým a odveta bude o něčem jiném,“ prohlásil trenér domácích Carlos Carvalho. A měl pravdu – v Soluni jeho ekipa prohrála 1:4, po čtvrthodině a brankách Salpingidise a Okkase se role obrátily. Další dvě trefy přidali Koutsopoulos a znovu Okkas, v závěru Portugalci pouze snížili. I přes výrazné vítězství svých svěřenců lodivod PAOK Angelos Anastasiadis hosty pochválil. „Leixőes je sice ze třetí ligy, ale mužstvo má velmi disciplinované. V úvodním duelu nás překvapili. Dnes jsme chtěli uspět a to se nám povedlo.“
Ve druhém kole měla Soluň namále. Na vlastním stadiónu porazila nám známý Grasshoppers po brankách Chasiotise a Yiasoumiho pouze 2:1, Švýcaři snižovali z penalty. „Střetli jsme se s velmi silným a fyzicky dobře vybaveným mužstvem. Chyběla nám kázeň, navíc jsme se potýkali se zraněními. Škoda, že jsme nevstřelili třetí gól,“ poznamenal Anastasiadis. Právě neschopnost pohnout potřetí ukazatelem skóre byla v odvetě málem osudná. Curych srovnal náskok v nastaveném čase prvního poločasu. Postup zachraňovali Řekové až v samém závěru zápasu – Grasshoppers nezvládl jeden z posledních rohů, míč se dostal k obránci Markosovi, který volejem z pětadvaceti metrů rozhodl o šťastné výhře svých barev. Za připomínku stojí, že v minulém ročníku vyřadila Soluň hladce Marilu Příbram (6:1 doma, 2:2 venku).

Kádr PAOK je složen z mnoha národností, ze sedmi různých zemí v Soluni působí dvanáct cizinců. Nigerijec Ifeanyi Udeze si zahrál na mistrovství světa. V domácí lize je PAOK po sedmi kolech na šestém místě se ziskem dvanácti bodů. V nejvyšší řecké soutěži dosahuje střídavých výsledků – na svém kontě má tři výhry, tři remízy a jednu prohru. Proti silným protivníkům se Soluň dokáže vytáhnout – ještě v srpnu porazila Panathinaikos 4:1, v říjnu remizovala na Olympiakosu 1:1. V posledním kole hrála doma s prvním Iraklisem 1:1.

Klub PAOK Soluň vznikl v roce 1925, první utkání sehrál téhož roku proti Iraklisu s výsledkem 2:1. Do dnešního dne má na kontě dva ligové tituly (1976, 1985) a tři vítězství v domácím poháru (1972, 1974, 2001). Své zápasy hraje na Tuba stadiónu pro 28 701 diváků.

Fotografie převzaty z www.paok.com.au

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články