Slávistky vyhrály v Hradci Králové | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vyhrály v Hradci Králové

Fotbalistky Slavie si připsaly tři body za výhru v Hradci Králové. Čtyři branky vstřelila Petra Divišová.
Fotbalistky Slavie si připsaly tři body za výhru v Hradci Králové. Čtyři branky vstřelila Petra Divišová.

Slávistky do prvního jarního ligového zápasu v Hradci Králové vstoupily dobře, již v páté minutě Tomášková vyslala Divišovou, která přehodila vyběhnutou brankářku. A hned z další rozehrávky jsme získali míč a Voňková se pokoušela z dálky přelobovat brankářku, míč však skončil nad brankou. V 11. minutě se poprvé před naší branku dostal Hradec, po rohu hlavou zahrozila Midlochová. Slávistky měly problém s tvrdým travnatým povrchem, navíc chyběl větší pohyb a lepší kombinace. Zápas se trochu zdramatizoval v 17. minutě, když jsme zapomněli na Lacinovou, která šla sama na branku a zkušeně prostřelila naší brankářku. Na další šanci jsme si chvíli museli počkat, ale přeci se do vedení zase slávistky dostaly. Situace ve 26. minutě byla prakticky stejná, tentokrát Divišovou našla pasem Odehnalová, která brankářku opět přehodila. Třetí branku vstřelila opět Divišová, tentokrát po centru Králové se prosadila hlavou. O minutu později hlavičkovala Voňková, ale mimo branku. První poločas jsme sice vyhráli, ale ideální to nebylo.

Do druhého poločasu nastoupila Krůzová a Cahynová se z pravé zálohy přesunula do středu. Přesto jsme na hřišti viděli boj s převahou slávistek. V 62. minutě jsme zvýšili vedení, Odehnalová před vápnem se tak dlouho chystala na střelu, až nakonec přihrála na osamocenou Krůzovou na hranici ofsajdu a v pohodě prostřelila brankářku. V 72. minutě Cahynová vyslala Divišovou do úniku, obešla brankářku, ale byla hodně z úhlu, tak se pak snažila nacentrovat, ale míč chytila gólmanka. V 82. minutě znova Cahynová prošla z pravé strany až do vápna, ale trefila jen brankářku. V 85. minutě po prostrčení od Košvancové přidala svou čtvrtou branku Divišová.

Hradec Králové - Slavia 1:5 (1:3)
Slavia: Krömrová - Tomášková (62. Beštová), Odehnalová, Pincová, Králová - Cahynová, Pěničková, Budošová (83. Košvancová), Holečková (46. Krůzová) - Divišová, Voňková (62. Nepokojová)
Branky: 17. Lacinová - 5., 26., 38. a 85. Divišová, 62. Krůzová


Dorostenky:
Hradec Králové - Slavia 0:2 (0:0)
Slavia: Majerová - Dědinová, Němečková, Bažoutová, Beštová - Brázdová, Klesnilová, Kozlíková, Dlouhá (52. Lébrová) - Vyskočilová (61. Břížďalová)
Branky: 70. (pen.) a 74. Brázdová

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články