VIDEO: Slávistky na Spartu nestačily | SK Slavia Praha
Více

VIDEO: Slávistky na Spartu nestačily

Fotbalistky Slavie důležitý boj se Spartou nezvládly a prohrály 1:3. Bohužel absence tří klíčových hráček byla znát.
Fotbalistky Slavie důležitý boj se Spartou nezvládly a prohrály 1:3. Bohužel absence tří klíčových hráček byla znát.

Slavii kvůli rozhodnutí DK chyběly tři klíčové hráčky základní sestavy - nejlepší fotbalistka roku 2012 Veronika Pincová, kapitánka Blanka Pěničková a bývalá slovenská reprezentantka Andrea Budošová. Úvod zápasu nám stejně jako v předchozích dvou vzájemných střetnutí vyšel na jedničku. Po pasu Cahynové unikla Divišová, obešla brankářku, z úhlu sice zakončit nedokázala, ale domácí Gazdíková naší kanonýrku nakonec ve vápně faulovala. Následnou penaltu proměnila Voňková. Slávistky se pak dopustily několika chyb, čímž se dostaly pod tlak. Vyvrcholilo to vyrovnáním po rohu Pivoňkové a zakončení Ondrušové. Slávistky statečně bojovaly, ale k brance Sparty se moc nedostávaly. Domácí občas zahrozily, ošemetné situace jsme přežili.

Ve druhém poločase tlak Sparty rostl, řevaha však končila před naším vápnem. Spartu jsme totiž k šancím nepouštěli, pouze byly k vidění náznaky šancí. V 81. minutě bylo rozhodnuto, po naší zbytečné chybě v obraně, kdy se holky nedomluvily, unikla L.Martínková a po následném centru ke vzdálenější tyči skórovala osamocená Ondrušová. Zápas se pak dohrával, Sparta už se dopředu moc netlačila. I Slavia by prohru o jednu branku brala v současné situaci. V poslední minutě přidala třetí branku Lucie Martínková a zřejmě neměla platit, zasáhla gólmanku s míčem v rukách. Tato sporná situace v náš neprospěch hodně přiblížila Spartu k mistrovskému titulu. Holky se však nevzdají a pokusí se ještě porvat o prvenství v lize.

Sparta - Slavia 3:1 (1:1)

Slavia: Taušová - Beštová, Odehnalová, Králová, Tomášková - Dědinová, Cahynová, Voňková, Krůzová (66. Holečková) - Divišová, Nepokojová (71. Necidová)
Sparta: Gazdíková - Mocová, Bertholdová, Sedláčková, Vyštejnová - Danihelková (60. Ringelová), Pivoňková, I.Martínková, Ondrušová (90. Nováková) - L.Martínková, Kožárová (82. Chlastáková)
Branky: 16. a 81. Ondrušová, 90. L.Martínková - 2. Voňková pen.
Rozhodčí: Kramlová Eliška - Simmerová Pavla, Šindlerová Zuzana

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články