Na Strahov přijede Jablonec | SK Slavia Praha
Více

Na Strahov přijede Jablonec

V pondělí se pro Slavii uzavře podzimní část ligové sezóny. V dohrávce čtvrtého kola přivítáme na Strahově od 16.00 hod. dvanáctý Jablonec.
V pondělí se pro Slavii uzavře podzimní část ligové sezóny. V dohrávce čtvrtého kola přivítáme na Strahově od 16.00 hod. dvanáctý Jablonec.

Letošní ročník začal pro soupeře dobře – po sedmi zápasech mu patřila čtvrtá příčka, fanoušci mají stále v paměti divokou přestřelku s libereckým rivalem, který vedl už 3:0, ale nakonec se po dvou trefách Webera a jedné Nováka musel spokojit s bodem za remízu 3:3.

Další duely přinesly vystřízlivění – Jablonec vyhrál od konce srpna jen jednou, na začátku října porazil 3:1 Bohemians. Nutno podotknout, že los našemu pondělnímu protivníkovi nepřál, naposledy se představil v Brně, Teplicích a proti Spartě.

Severočechy trápí koncovka, ve třech utkáních za sebou nevstřelili branku. Minulý týden v Brně, odkud si odvezli porážku 0:1. Ve druhém poločase však několikrát zahrozili ze standardních situací, které obstarával zkušený záložník Jozef Weber. „Po přestávce naši hráči zabojovali, vytvořili jsme si i dvě šance, ale nezužitkovali je,“ povzdechl si kouč Vlastimil Palička, kterého mrzí, že jeho tým přišel vinou špatného terénu o střetnutí 14. kola s Ostravou. To je na programu až ve čtvrtek 28. listopadu. „Přestávka nám uškodila,“ podotkl.

Slavii nečeká lehkých devadesát minut, Paličkovi svěřenci se budou v Praze jistě snažit nepříznivý vývoj posledních týdnů zvrátit. Při tom budou hodně spoléhat na osmadvacetiletého gólmana Tomáše Lovásika, oporu mužstva.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články