Do Slavie přichází trenér Petr Rada | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází trenér Petr Rada

Novým trenérem fotbalistů Slavie Praha se stal Petr Rada. Třiapadesátiletý kouč přichází do Edenu na dva roky...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Novým trenérem fotbalistů Slavie Praha se stal Petr Rada. Třiapadesátiletý kouč přichází do Edenu na dva roky.

„Na úterním setkání mezi nejvyššími představiteli Slavie a Teplic došlo k finální dohodě ohledně uvolnění Petra Rady do jeho nového angažmá. Celkové složení realizačního týmu bude předmětem dalšího jednání mezi novým trenérem a sportovním úsekem Slavie,“ uvedla ředitelka komunikace Soňa Nouzáková.

„Trénovat Slavii je pro mě pochopitelně velká výzva a také velká čest. Jsem rád, že se kluby mezi sebou dohodly a já mohu začít svoji novou trenérskou misi v prostředí, kde jsem již dříve působil,“ uvedl trenér Slavie Petr Rada.

Petr Rada se narodil 21. srpna 1958 v Praze. Většinu své fotbalové kariéry strávil v Dukle, kde působil nejprve mezi lety 1979 a 1988 a poté v roce 1991. Mezitím se podíval do Německa, kde si zahrál za Fortunu Düseldorf a Rot-Weiß Essen. Po svém druhém angažmá v Dukle vyzkoušel fotbal v kanadském Torontu a v německém Regensburgu, v letech 1991 až 1992 hrál v Blšanech a poté do roku 1995 znovu v Düseldorfu. Hráčskou kariéru ukončil v roce 1996 v pražských Bohemians. Jedenáct zápasů odehrál v obraně za československou reprezentaci, vstřelil v nich dvě branky.

Svou trenérskou dráhu začínal Petr Rada jako asistent ve Fortuně Düseldorf. Do Slavie poprvé přišel v roce 1997 jako asistent Pavla Tobiáše, po kterém tým převzal i jako hlavní trenér. V květnu a červnu 1998 odkoučoval v této roli pět zápasů, ve kterých třikrát zvítězil a dvakrát remizoval. U sešívanch poté zůstal ještě dva roky jako asistent Jaroslava Hřebíka a Františka Cipra. Z českých týmů pak působil v Teplicích, Plzni, Jablonci a Liberci. V červenci 2008 převzal po nevydařeném Euru post reprezentačního trenéra po Karlu Brücknerovi, národní mužstvo jako trénoval necelý rok. Dlouhou dobu u reprezentace působil také jako asistent trenéra. V letech 2010 až 2011 usedl na Lavičku Slovanu Liberec, v létě 2011 se pak vrátil do FK Teplice. Celkem Petr Rada v české nejvyšší soutěži odtrénoval 210 zápasů s kladnou bilancí 87 výher, 58 remíz a 65 porážek. 


Velký rozhovor s Petrem Radou přineseme na našem webu dnes odpoledne.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články