BORGO VALSUGANA – Druhý den soustředění v Borgo Valsugana se nesl ve znamení dvou herních tréninků.

"> Neděle: Příprava v plném proudu | SK Slavia Praha
Více

Neděle: Příprava v plném proudu

<p style="margin-bottom: 0cm"> BORGO VALSUGANA &ndash; Druh&yacute; den soustředěn&iacute; v Borgo Valsugana se nesl ve znamen&iacute; dvou hern&iacute;ch tr&eacute;ninků.</p>

 

Zatímco dopolední trénink bylo pod mrakem, odpoledne doprovázalo hráče na hřiště hodně intenzivně svítící horské sluníčko.

 

 

Odpolední pobyt na hřišti navíc zpestřil tréninkový modelový zápas s místním amatérským celkem. Do utkání postupně zasáhli všichni hráči kromě Lukáše Jarolíma a Milana Škody, kteří si ještě z Prahy přivezli drobnější svalové potíže.

 

 

Oba hráči si tedy místo kopaček navlékli cyklistickou helmu a vydali se na jízdu na kole po místní horské krajině.

 

 

Utkání se sice neslo v tréninkovém tempu, ale již od počátku převzala otěže zápasu Slavia. Jak Kamil Čontofalský, tak Martin Berkovec v podstatě žádnou práci neměli. Místním fotbalistům slávisté postupně vstřelili pět branek. Skóre otevřel jako první Standa Vlček.

 

 

„Říkal jsem ti, že ten gól jednou dáš,“ volal s úsměvem na svého kamaráda a spolubydlícího Lukáš Jarolím, který se právě vrátil z okružní jízdy na kole.

 

 

Další góly přidali Martin Hurka, Luboš Tusjak a z penalty Jan Vošahlík a Tomáš Frejlach.

 

 

„Letní příprava je hodně náročná, většinou máme na programu dvoufázové tréninky, ale všichni víme, že je to potřeba. Věříme, že to v lize zúročíme, příprava se už pomalu chýlí ke konci,“ uvedl Luboš Tusjak, který se vrátil do A-týmu Slavie z půlročního hostování ve Viktorii Žižkov.

 

 

Na své jarní angažmá vzpomíná jako na velkou novou zkušenost. „Nejdříve jsem tam hrál beka, potom na levé straně zálohy a někdy i ve středu. Post beka mi vůbec nevyhovoval, což se projevilo hned v prvním zápase, nejlépe se cítím na levé straně zálohy,“ prozradil Luboš Tusjak, který věří, že v této sezoně se mu na rozdíl od té minulé vyhnou zranění.

 

 

„Loni jsem si na turnaji v Čelákovicích poranil kotník a na soustředění v Itálii se mi ty problémy vrátily znovu, ukázalo se, že jsou to vazy. Od té doby jsem v podstatě vůbec nehrál. Na konci podzimu jsem ještě několikrát nastoupil za béčko a pak jsem odešel do Viktorky,“ vzpomíná slávistický záložník na minulou sezonu.

 

Čas mezi tréninky vyplní na soustředění v Borgo Valsugana většinou spánek. Nejinak je tomu i u jeho spolubydlících Ondry Petráka a Dana Veselého.

 

 

„S klukama se známe dlouho, hráli jsme spolu v žácích i v dorostu, takže to vyplynulo hodně lehce, kdo s kým bude, Ondra a s Danem jsou navíc velcí pohodáři. Nejvíce volného času prospíme, občas si pustíme i nějaký film,“ uzavřel dvacetiletý záložník.

 

 

První přípravné utkání odehrají slávisté ve čtvrtek 19. července s týmem AS Varese 1910. Výkop je v 17:30 hodin, hraje se v areálu Městského multifunkčního sportovního centra (Centro Polisportivo di Borgo Valsugana comunale).

 

Další fotografie z nedělního dne najdete na Facebooku Slavie. Foto: Soňa Nouzáková.

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články