Generálka: Parma - Slavia 3:3 | SK Slavia Praha
Více

Generálka: Parma - Slavia 3:3

<p> Slavia sehr&aacute;la gener&aacute;lku na ligov&yacute; ročn&iacute;k 2012/2013 proti itlask&eacute; Parmě, osm&eacute;mu t&yacute;mu uplynul&eacute;ho ročn&iacute;ku Serie A.</p>

Slavia proti Parmě: Hormí řada: Koreš, Čontofalský, Latka, Petrák, Nitrianský, Hubáček. Spodní řada: Škoda, Kisel, Juhar, Jarolím, Čonka. Foto: Michal Býček.

LEVICO TERME - Slavia sehrála generálku na ligový ročník 2012/2013 proti itlaské Parmě, osmému týmu uplynulého ročníku Serie A. Sešívaní remizovali 3:3, když se trefili postupně Koreš, Kisel a Vošahlík.

Slávisté šli v zápase do vedení jako první poté, co přestáli dvě velké šance Amauriho. Ve 14. minutě prodloužil Čonkův centr ve vápně Škoda a Štěpán Koreš na zadní tyči poslal míč do sítě.

Parma do poločasu srovnala. Ve 26. minutě Čontofalský neudržel v rukou centr Acquaha z pravé strany a Amauri za ním doklepával míč do prázdné brány.

Slávisté se radují po brance Štěpána Koreše. Foto: Michal Býček.

Čtyři minuty po začátku druhé půle šli Italové do vedení. Gobbi udržel míč v souboji s Čotofalským a poslal zpětnou přihrávku na Galloppa, který prostřelil duo Nitrianský – Hubáček před sebou.

Sešívaní ale potřebovali jen tři minuty na to, aby výsledek otočili ve svůj prospěch. Nejprve v 61. minutě zakončil akci po ose Čonka – Juhar přesnou placírkou k tyči Karol Kisel, následně v 63. minutě využil Vošahlík Acquahovu nepřesnou malou domů a prostřelil Miranteho potřetí.

Finální podobu dal výsledku v 75. minutě Lucarelli. Ten vyskočil na zadní tyči nejvýše na centr z rohového kopu a svou hlavičku poslal přesně do šibenice. Slavia s Parmou remizovala 3:3 a generálka tak přinesla stejný výsledek jako před rokem, kdy se Slavia rozešla 3:3 s Laziem Řím.

FC Parma – SK Slavia Praha 3:3 (1:1)

Branky: 26. Amauri, 49. Galloppo, 75. Lucarelli – 14. Koreš, 61. Kisel, 63. Vošahlík

Parma: Mirante – Santacroce, Paletta, Fideleff – Biabiany, Ninis, Valdes, Morrone, Gobbi – Pabon, Amauri

Slavia: Čontofalský – Nitrianský, Latka (46. Dostál), Hubáček, Čonka – Petrák (83. Milutinović) – Koreš (67. Vlček), Jarolím (59. Zmrhal), Kisel (67. Hurka), Juhar (76. Tusjak) – Škoda (59. Vošahlík)

Nechyběla ani tradiční děkovačka. Foto: Michal Býček.

Fotogalerii ze zápasu najdete na slávistickém Facebooku zde!

Online přenos

- 45. Vítejte u online přenosu z malebného stadionku v Levico Terme. Slavia se tu od 17:00 střetne s týmem FC Parma, osmým celkem uplynulého ročníku Serie A.

-35. Sestava Slavie: Čontofalský - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Petrák - Koreš, Jarolím, Kisel, Juhar - Škoda.

- 30. Sestava FC Parma: Mirante - Santacroce, Fideleff, Morrone, Paletta, Gobbi, Biabiani, Valdes, Ninis, Amauri, Pabon.

-25. Trenérem Parmy je Roberto Donadoni, který před Parmou působil v Cagliari a Neapoli a mezi lety 2006 a 2008 trénoval italskou reprezentaci.

-3. Oba týmy nastupují na hrací plochu, Slavia v červenobílém, Parma v černém. Teď sice svítí sluníčko, černé mraky na obzoru ale slibují brzký déšť.

-2. Utkání slibuje bouřlivou atmosféru, na stadionu je několik stovek fanoušků, dorazily i zhruba dvě desítky sešívaných fans.

1. Zápas byl zahájen.

1. V první akci sklepával Jarolím do vápna Juhara, před ním ale zasáhl obránce. Na druhé straně překazil rychlou kombinaci Parmy vyběhnutím mimo vápno Čontofalský.

2. Hezká rychlá akce po ose Jarolím - Koreš - Kisel. Karol posílal přihrávku na levou stranu na Juhara, jeho prudký centr ale zablokoval obránce.

5. Nitrianský zachránil! Úžasně vykopával balon z brankové čáry po střele z hranice vápna.

6. Juhar se Škodou skvěle napadali, následně posílal Koreš přihrávku ze středu na rozběhnutého Kisela na pravé straně vápna, před ním ale ve skluzu zasáhl obránce.

7. Tvrdou Petrákovu střelu zablokoval Ninis.

8. Krásná akce po ose Škoda - Koreš skončila centrem Štěpána Koreše do vápna na Juhara, ten si ale míč musel zpracovávat nadvakrát a připravil se o možnost střely. Škoda, byl v hezké střelecké pozici.

10. parma velmi brzy poprvé vystřídala, Bibianyho nahradil Acquah.

11. Čonka poslal dlouhý centr na Juhara, který ještě zkoušel ve vápně najít Kisela, přihrávka byla ale příliš pomalá.

12. Amauriho pohotová střela z velkého vápna skončila těsně vedle Čontofalského levé tyče.

13. Juhar přešel přes dva obránce a zkusil štěstí z 22 metrů, mířil ale daleko vedle.

14. Vedeme 1:0!!! Slavia teď na delší dobu zavřela Parmu, dobře napadala. Po centru z levé strany se po Škodově přiťuknutí trefil na zadní tyči Štěpán Koreš!

15. Před Amaurim odkopával v našem vápně po centru z pravé strany Latka. Následný balon z opačného křídla sebral Čontofalský.

17. Ninis hezky přenechal míč do vápna na Amauriho, před něj ale na poslední chvíli skočil Kisel a odkopl míč do bezpečí.

19. Petrák poslal na naší polovině přihrávku na paty Čonkovi, ten podklouzl a byl z toho brejk Parmy. Acquah posílal míč na levou stranu na Ninise, jeho centr ale sebral Čontofalský.

20. Koreš se mohl dostat po zaváhání Parmy do útoku, dal si míč ale daleko od nohy a následná přihrávka na Škodu mu nevyšla, u míče byl dřív gólman.

22. Další rychlá akce Parmy po ose Acquah - Ninis, ovšem opět Ninisův centr sebral Čontofalský.

23. Krásná Nitrianského střela po Korešově přihrávce nadělala hodně práce Mirantemu, Slavia bude kopat roh.

23. Jarolím rozehrál roh nakrátko, následný centr Čonky ale odhlavičkoval Paletta.

24. pabon se dostal na pravém křídle za naši obranu, Amauri ale jeho přihrávku nezachytil. Následně byl při rozehrávce faulován Jarolím.

26. Parma srovnává na 1:1. Centr Acquaha z pravé strany Čontofalský lehce podskočil, neudržel míč v rukou a Amauri za ním doklepával do prázdné brány.

29. Dlouhý centr Fideleffa z levé strany skončil zhruba metr vedle naší šibenice, Čontofalský míč kontroloval.

31. Latka nadvakrít posílal malou domů na Čontofalského, ten musel ukázat rychlé nohy, aby byl v našem vápně u míče dříve než Pabon.

32. Korešův centr mířil na Škodu, který stál ale v ofsajdu.

33. Čonka vyslal po levém křídle dopředu Juhara, toho ale zbrzdila nepovedená klička a následně na poslední chvíli posílal balon na Škodu, který byl v ofsajdu.

34. Z levé strany se snažil do našeho vápna probít Morrone, v souboji upadl, penalta se ale nepískala. Pryč následně odkopával Čonka.

36. Čonka nepřesnou přihrávkou založil protiútok Parmy, Pabon potáhl míč po pravé straně a tvrdě vystřelil z velkého vápna, Hubáček zblokoval na roh.

37. Centr z rohu odhlavičkoval Škoda.

38. Po druhém rohu rozehrála Parma nakrátko, Pabon byl ale následně v ofsajdu.

39. Hezká akce Slavie, kdy se Latka vysunul vysoko na pravém křídle a poslal centr do vápna, jeden z obránců zblokoval na roh.

39. Slavia kopala dva rohy, po tom druhém Amauri ve vápně podskočil míč a ten následně spadl na ruku jendoho z hráčů Parmy, rozhodčí zákrok ale jako penaltový neposoudil.

40. Jarolím rychle rozehrál přímý kop obloučkem na levé křídlo na Juhara. Jeho centr našel ve vápně Škodu, který si zpracovával míč na prsa, proti dvěma obráncům se ale ke střele nedostal.

41. Hubáček dobře uhlídal protiútok Parmy, následně ale Koreš nedostihl přihrávku na pravém křídle.

43. Juhar proběhl s míčem celou polovinu soupeře a nacentroval do vápna na Škodu, který těsně před přijetím přihrávky v souboji upadl.

45. Končí první půle. Parma - Slavia zatím 1-1.

46. Začala druhá půle. Slavia vystřídala, místo Latky přišel Dostál, Nitrianský se posunul na stopera.

47. Koreš si dobře pohlídal balon a byl faulován. Hraje se na středu hřiště, obě mušstva se snaží kombinovat a držet míč. Nad Levicem se spustil déšť, v dálce je slyšet bouřka.

49. Parma vede 2:1. Gobbi udržel míč v našem vápně, Čontofalský na něj nedosáhl a Gobbi poslal zpětnou přihrávku na Galloppa, který propálil dva hráče před sebou a dostal míč do branky.

51. Čontofalský byl tentokrát před Belfodilem u míče včas a stačil balon schovat do náruče.

53. Po Kiselově přihrávce se pokoušel akrobaticky vystřelit Dostál, rozhodčí po jeho nůžkách ale odpískal vysokou nohu. Zavinil si tak ostrou debatu s Karolem Kiselm.

55. Belfodil posouval do vápna na Pabona, u míče byl ale dřív Čontofalský. Prší opravdu hustě a hráči začínají po hřišti klouzat.

56. Po Juharově centru před Korešem odkopával Galloppa.

58. Juhar byl po Kiselově centru v ofsajdu.

59. Slavia střídá, Zmrhal nahradil Jarolíma, Vošahlík Škodu.

61. Krásná akce Slavie a je srovnána na 2:2!!! Čonka dlouhým balonem našel Juhara, který si počkal na hráče z druhé vlny a poslal krásnou přihrávku Kiselovi, který přesnou střelou k tyči překonal gólmana.

63. Vošahlík zvyšuje na 3:2! Juhar napadal na levé straně Acquaha, který zazmatkoval a poslal malou domů do vápna, kde ale číhal Vočahlík. Ten neměl problém po zpracování prostřelit gólmana Miranteho.

65. Další akce Slavie skončila centrem Juhara, který ale tentoikrát zblokoval Paletta.

67. Koreš a Kisel opustili hřiště, místo nich přišli Vlček a Hurka. Standa Vlček má teď kapitánskou pásku.

68. Dostál si narazil s novým mužem Hurkou a vypálil z 20 metrů, mířil ale dva metry nad.

69. Ostrý centr Belfodila odkopl na poslední chvíli na roh Hubáček. Po centru od praporku mířil právě Belfodil hlavou nad.

70. Dostál vybojoval míč a Vošahlík se jeho přihrávku pokoušel patičkou přiťuknout na Vlčka, jeho úmysl ale vystihl jeden z obránců.

71. Dva perfektní obranné zákroky teď předvedli v našem vápně Nitrianský a Zmrhal.

72. Zmrhal hledal hezkým obloučkem za obranou Hurku, před ním byl ale u míče dříve gólman.

73. Další perfektní skluz Nitrianského proti Belfodilovi.

74. Juharův centr poslal Vošahlík v těžké pozici hlavou nad. Slavia je v těcto chvílích aktivnější, Parmu nepouští do šancí a zlobí hlavně po levém křídle.

75. Lucarelli vyrovnává na 3:3. Na zadní tyči si naskočil na centr z rohového kopu a poslal hlavou míč do šienice. Čontofalský se sice stačil přemístit, na balon ale nedosáhl.

76. Tusjak nahradil Juhara.

80. Rychlý protiútok Vošahlíka s Hurkou po pravé straně skončil nepřesným centrem Vlčka.

81. Čontofalský včas vyběhl proti Belfodilovi a zmenšil mu střelecký úhel, útočník Parmy tak míčil vedle.

82. Tusjak se hezky zkoušel na vápně otočit s balonem, který dostal od Petráka, nakonec ale o míč přišel.

83. Milutinović je na hřišti místo Petráka.

85. Centr Belfodila poskakoval na našem vápně, nakonec se bude kopat roh.

85. Čontofalský se teď vytáhl proti střele Musacciho z levé strany vápna, kterou konečky prstů vyškrábl na břevno. Bude se kopat další roh.

86. Palladino střílel hlavou těsně vedle naší branky.

87. Střelu Palladina zblokoval na roh Hubáček. Centr z rohu odkopával Nitrianský na Hurku, který se ale sám proti obráncům nedokázal prosadit.

89. Čonka na levé straně uhlídal Belfodila a dlouhý centr došel až do autu.

90. Zápas je u konce. Parma - Slavia 3:3. Stejný výsledek, jako v loňské generálce proti Laziu Řím.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články