Slavia letos slaví 120. výročí od svého založení.

"> Do nové sezony v nových dresech! | SK Slavia Praha
Více

Do nové sezony v nových dresech!

<p style="margin-bottom: 0cm"> Slavia letos slav&iacute; 120. v&yacute;roč&iacute; od sv&eacute;ho založen&iacute;.</p>

 

Martin Berkovec a Martin Dostál zapózovali v nových dresech. Foto: Michal Býček.

Ve spojení se společností UMBRO, která je tradiční fotbalovou značkou s bohatou historií, připravila Slavia pro novou sezonu nové domácí dresy.

„Spojením těchto tradičních značek jsme se snažili vytvořit klasický dres, odrážející všechnu historii a nesoucí prvky, ke kterým se budou všichni slávisté hrdě hlásit,“ prohlásil Team Sales Manager společnosti UMBRO Radek Sionko.

Nové dresy symbolizují její historii, tradici a úspěchy

 

„Dresy jsou opravdu sešívané, sešili jsme obě barevné půlky k sobě tak, jak se to dělalo v minulosti,“ pokračoval Sionko. „Použitý materiál je totožný s materiálem dresů, které používá anglický národní tým, jedná se o patentovaný polyester firmy Umbro. Také konstrukce dresů vychází z dresů Anglie,“ doplňuje Sionko ze společnosti UMBRO.

 

 

Jeden detail na dresu se oproti loňsku změnil. „Došlo k úpravě barvy hvězdičky symbolizující minimálně 10 titulů na bílou, abychom nenarušili barevnou kompozici,“ vysvětlil. A jak je to s klasickou červenou hvězdou? „Ta je na dres přišita, snažili jsme se o její maximální rozměr,“ dodává Sionko.

„U krku jsme zakomponovali rozhalenku bez knoflíčků a bez možná tradiční šňůrky, která evokuje tradici slávistických dresů, rozhalenka ale zároveň přináší hráčům větší komfort,“ uzavřel Radek Sionko.

Barva venkovní sady slávistických dresů bude černá.

 

Sešívaní budou i brankáři. Foto: Michal Býček.

Další zajímavosti:

 

  • Čísla jsou laděna do modrého tónu, který by měl připomenout prvky z minulosti a zároveň také evokovat českou trikolóru. Nejsme jen hrdými Čechy, ale hlavně hrdými slávisty!
  • Jedna ze sad brankářských dresů bude rovněž sešívaná v kombinaci tmavě modrá - tyrkysová.
  • Na zadní části dresu z funkčního a estetického hlediska jsou záševky v oblasti lopatek, zvýrazňující siluetu hráče o dodávající tak dresu dynamiku.
  • Dres je vyveden v červenobílé barevné kombinaci. Žádná jiná barva nebyla použita, aby jsme byli opravdu „bíločervený“...

Nové dresy jsou v prodeji v novém fanshopou v Edenu od pátku. Červenobílý dres stojí 1200 korun, sada (dres plus trenky) 2000 korun.

 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články