Zemřel Jaroslav Solnička | SK Slavia Praha
Více

Zemřel Jaroslav Solnička

<p> V neděli 29. července 2012 odpoledne zemřel ve v&scaron;&iacute; tichosti v požehnan&eacute;m věku 90 let Mgr. Jaroslav Solnička.</p>

Dlouholetý funkcionář SK Slavia zejména působil po dlouhá léta jako předseda kontrolní komise OP.

Byl celoživotním slávistou a svými postřehy přinášel cenné informace jak při výborových schůzích, tak třeba i při zájezdech po Evropě, kterých se, dokud mu to zdraví dovolovalo, pravidelně zúčastňoval.

 

Mgr. Jaroslav Solnička přebírá před utkáním Slavie se Slováckem v Edenu památeční dres při příležitosti jeho devadesátých narozenin.

Do povědomí kulturní veřejnosti vstoupil jako vedoucí filmové produkce studia Barrandov. I zde hledejme kořeny jeho celoživotního přátelství s dalšími velkými slávisty, kameramanem Miroslavem Ondříčkem a režisérem Milošem Formanem. Jako produkční působil u řady filmů, ale nejvýše stojí rok 1969 a snímek Kladivo na čarodějnice, který se už vzhledem k době vzniku určitě nerodil lehce.

Poslední rozloučení s Mgr. Jaroslavem Solničkou se uskuteční v pátek 3. srpna ve Velké obřadní síni kramatoria ve Strašnicích. Začátek obřadu je ve 14 hodin.

Čest jeho památce!

Mgr. Jaroslav SOLNIČKA *12. 4. 1922    +29. 7. 2012

Vzpomínku připravil RNDr. Michal Dobiáš – 1. místopředseda OP

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články