Druhé zlato - druhá slávistka! Gratulujeme Báře Špotákové! | SK Slavia Praha
Více

Druhé zlato - druhá slávistka! Gratulujeme Báře Špotákové!

<p> Gratulujeme B&aacute;ře &Scaron;pot&aacute;kov&eacute; k&nbsp;obhajobě zlat&eacute; olympijsk&eacute; medaile!</p>

PRAHA - Gratulujeme Báře Špotákové k obhajobě zlaté olympijské medaile! Ve čtvrtek večer zvítězila v londýnském olympijském závodě hodem dlouhým 69,55 metrů, čímž překonala letošní světové maximum!

I druhá zlatá medailistka z londýnské olympiády je tak spojena se Slavií. Bára Špotáková je dlouholetou fanynkou sešívaných barev, v závěru sezóny 2010/2011 byla patronkou utkání Slavie s Bohemians 1905.

„To se tak člověk jednou narodí a tak to zkrátka má,“ smála se tehdy Bára při otázce, proč vlastně fandí Slavii. „Když jsem přišla studovat do Prahy, tak jsem chodila do Vršovic na gymnázium Přípotoční, které trénovalo na Slavii. Byla jsem i v atletickém klubu Slavie a jak už jste jednou na Slavii, tak k tomu máte nějaký vztah. Navíc i doma se tak nějak fandilo více Slavii... Také se mi vždycky více líbilo vystupování slávistů než vystupovaní jejich největších rivalů, takže jsem se automaticky přiklonila na tuto stranu,“ dodávala Špotáková.

Barbora Špotáková

Dlouholetá fanynka Slavie se narodila 30. června 1981 v Jablonci nad Nisou. Na gymnáziu byla členkou atletického klubu Slavia, v současnosti startuje v barvách Dukly. Je držitelkou zlaté olympijské medaile z Pekingu 2008 a čerstvě také z Londýna 2012. Z mistrovství světa má jednu zlatou a dvě stříbrné, další stříbro a bronz si přivezla z Mistrovství Evropy.

Od 13. září 2008 je držitelkou světového rekordu v hodu oštěpem (72,28 metru).  Je devítinásobnou mistryní České republiky a od roku 2007 je každý rok vyhlašována jako nejlepší atlet České republiky. V roce 2008 se stala Sportovcem roku, což se po fantastickém čtvrtečním výkonu může snadno stát i v letošním roce.

 

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články