Bod má svou cenu, ale měli jsme zvítězit | SK Slavia Praha
Více

Bod má svou cenu, ale měli jsme zvítězit

<p> Tren&eacute;r Petr Rada m&aacute; za sebou čtvrtou rem&iacute;zu v&nbsp;&scaron;esti utk&aacute;n&iacute;ch na lavičce Slavie, tentokr&aacute;t ale určitě c&iacute;til, že jeho mužstvo mělo na tři body.</p>

Trenér Petr Rada na pozápasové tiskové konferenci v Liberci. Foto: Michal Býček.

LIBEREC/U NISY – Trenér Petr Rada má za sebou čtvrtou remízu v šesti utkáních na lavičce Slavie, tentokrát ale určitě cítil, že jeho mužstvo mělo na tři body. „Bod má svou cenu, ale na druhou stranu jsme měli na to zvítězit,“ shrnul trenér Slavie jednou větou celé utkání.

„Pokud bych měl hodnotit předvedenou hru, tak jsme hlavně v prvním poločase hráli aktivně a prakticky jsme domácí nepustili do žádné šance,“ začal trenér Petr Rada s hodnocením zápasu v Liberci.

„I ve druhém poločase jsme měli balon víc na kopačkách a s výsledkem nejsem spokojen, měli jsme šance dotáhnout to do vítězného konce. věděl jsme, že Liberec hrál pohárové utkání, že na ně může dolehnout únava, ale na to jsme se neohlíželi, to může být ošidné,“ pokračoval Rada.

„Hráli jsme na půdě mistra, bod je pro nás cenný, ale střely a velké šance jsme měli proměnit. Velmi mě mrzí hlavně šance Jardy Zmrhala, ta byla stoprocentní. Bičík riskoval, šel do souboje a odkryl roh branky, Jarda ji ale přestřelil,“ litoval Petr Rada velké šance našeho mladého záložníka z druhého poločasu.

Zápas pod Ještědem v mnohém připomínal utkání Slavie z úvodu sezóny, sešívaní byli lepší, góly ale dát nedokázali. „Je to pro nás nepříjemné, protože si myslím, že zápasy, které jsme dosud hráli – Liberec, Olomouc, Ostrava nebo druhá půle v Boleslavi – měly svou kvalitu. Ve dvou zápasech jsme neskórovali, ale měli jsme stoprocentní šance. Nedotáhneme to do konce. Bodů bychom měli mít víc,“ povzdychl si trenér sešívaných.

„Na Liberec jsme se důkladně připravovali. Viděli jsme jejich utkání doma s Jihlavou a v Dněpropetrovsku,“ poodhalil kouč předzápasovou přípravu. „Čeká nás teď téměř třítýdenní pauza, ale aspoň budeme mít čas pro práci. Přestávka bude dobrá například pro Tomáše Mičolu, který je s námi krátce,“ hledí do dalších dnů slávistický lodivod.

Výkon nováčka ve slávistické sestavě, kterého velmi vřele přijali slávističtí fanoušci, nechtěl kouč hodnotit. „Odehrál dvacet minut, to je na nějaké hodnocení málo. Nehrál dlouhou dobu a herní manko je na něm znát. Absolvoval s námi tři tréninky, dnes naskočil do rozjetého rychlíku, což je těžké,“ komentoval kouč.

Šilhavý: Slavia byla po celý zápas nebezpečná

„Musím říct, že dneska jsme neodehráli dobré utkání. První poločas se podobal posledním zápasům, kdy jsme spali. Dneska to bylo ještě horší. Byli jsme bez pohybu, měli jsme spoustu ztrát. Nedostali jsme se vůbec do hry,“ nebyl hrou svého týmu potěšen kouč Liberce Jaroslav Šilhavý.

„Naštěstí Slavia nedokázala potrestat naši pomalou hru. Do druhé půle jsme museli udělat nucené změny, měli jsme tedy dvě střídání vyčerpané. Ve druhém poločase jsme odehráli lepší partii, na víc než na bod jsme ale neměli,“ má jasnou kouč severočeského klubu.

„Náznaky šancí jsme měli, možná ze standardek, ale Slavia měla také šance. Byla nebezpečná po celý zápas. Ve středu pole a dobrou kombinační hrou nás přehráli,“ pochválil Šilhavý soupeře z Prahy.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články