Trenér Petrouš hodnotí nejen výhru nad Příbramí | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš hodnotí nejen výhru nad Příbramí

<p> Tren&eacute;r Petrou&scaron; se vrac&iacute; k v&iacute;tězn&eacute;mu utk&aacute;n&iacute; s Př&iacute;bram&iacute;, v&yacute;hře v derby nad Spartou, hodnot&iacute; tak&eacute; Martina Dobrotku nebo n&aacute;vrat V&aacute;clava Pro&scaron;ka k tr&eacute;ninkov&eacute; z&aacute;těži.</p>

PRAHA/HORNÍ POČERNICE – Slávistická juniorka porazila v pondělí Příbram a trenéra Petrouše může těšit hned několik faktů. Jak si jeho tým poradil se soupeřem týden po vítězném derby nebo návrat Václava Proška k tréninkové zátěži.

„Výsledek samozřejmě výborný, ale já vždy na prvním místě koukám na předvedenou hru. Proti Příbrami mě mrzelo, že jsme zejména v první půli hráli lehkovážně ve finální fázi. Přechodovou fázi jsme měli slušnou, ale řešení finálních situací bylo tristní. Robert Hrubý měl dnes čtyři možnosti, kdyby se na to lépe soustředil, tak bychom dávali do prázdné brány. Podobně Martin Hurka,“ pokáral na začátek trenér Michal Petrouš své svěřence.

„I když jsme vedli, tak nás soupeř ke konci půle přitlačil. Hráče jsem pak nabádal, abychom toto zlepšili. Pomohlo střídání, kluci to oživili. Na Marka Červenku byla penalta, prakticky jsme pak zápas dohráli ofenzivně a nebylo co řešit,“ pokračoval tentokrát v pozitivnějším duchu trenér.

Junioři před týdnem porazili v derby Spartu a na tento úspěch navázali znatelně lépe než A tým. „Já jsem klukům říkal, že to proti Příbrami bude hlavně o tom, aby nedošlo k nějakému sebeuspokojení. Na Spartě se zápas nevyvíjel dobře, tak jsem chtěl, aby je ten obrat posílil. Jsem rád, že to vzali a že ve druhé půli byli i efektivní,“ těšilo trenéra, který jak v derby, tak v utkání s Příbramí mohl využít služeb uzdraveného Martina Dobrotky.

„Proti Příbrami měl jednu nebo dvě špatné rozehrávky v první půli. Ale dobrých věcí tam bylo daleko víc, hrál s jistotou. Patřil k těm nejlepším hráčům,“ přidal trenér.

Václav Prošek hlásí návrat k tréninku

Velmi dobrou a potěšující zprávou je návrat Václava Proška, který se zapojí po operaci srdce do kondičního tréninku. „Má od doktora povolení se s námi zapojit do tréninku. Za tři měsíce ho čeká poslední kontrola, takže bude hlídán sporttesterem,“ pronesl trenér juniorky.

„Může ale prakticky dělat všechno, pokud nedojde k nějakým změnám a bude vše v pořádku, tak se může naplno zapojit do zimní přípravy. Jsem moc rád, protože se jedná o dalšího talentovaného hráče, který má šanci prosadit se v A týmu,“ věří na závěr trenér Michal Petrouš.

Vstupte do diskuze

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články