Příprava: Slavia zvítězila nad Libercem 3:0 | SK Slavia Praha
Více

Příprava: Slavia zvítězila nad Libercem 3:0

Mikuláš v Edenu se vydařil. Slavia porazila Slovan Liberec 3:0, branky dávali Kuchař, Adauto a Skácel.
Mikuláš v Edenu se vydařil. Slavia porazila Slovan Liberec 3:0, branky dávali Kuchař, Adauto a Skácel. Před zápasem proběhla autogramiáda s fotbalisty obou týmů, kteří se podepisovali téměř hodinu. Zejména ze strany nejmenších byl zájem opravdu velký.

Do samotného střetnutí nastoupili na obou stranách hráči, kteří se v základních jedenáctkách příliš neobjevují. Za Slavii dostali příležitost i mladíci Hottek a Kotrba z juniorky. Po přestávce se mužstva představila v pravděpodobném pohárovém složení. Červenobílé čeká příští týden odveta s PAOK Soluň, Liberec jeden do Atén na Panathinaikos.

V prvním poločase byl o něco aktivnější Liberec, Polák ani nezmar však neuspěli. Skóre otevřel chvíli před pauzou Tomáš Kuchař, který střílel z rohu vápna po přiťuknutí Radka Slámy. Ve druhé půli jsme měli více ze hry my, na 2:0 zvyšoval do prázdné brány Adauto. Brazilský útočník zužitkoval ideální Vachouškovu nahrávku. Vachoušek si připsal ještě jednu asistenci – několik minut před koncem vyslal do uličky Skácela a ten se z velkého vápna nemýlil.

„Dnešek se vydařil po všech stránkách – mikulášské i sportovní,“ uvedl kouč Miroslav Beránek. „I na těžkém terénu jsme hráli s radostí a předvedli řadu pohledných akcí,“ dodal. Útočník Štěpán Vachoušek si pochvaloval charitativní stránku duelu – výtěžek ze vstupného byl věnován dětským domovům. „Jsem spokojený, za tuhle akci jsem rád,“ podotkl. Na dotaz, kolik poskytl podpisů, odpověděl s úsměvem: „ Opravdu hrozně moc.“ Obránce Jan Suchopárek, v první půli kapitán, hovořil v podobném duchu. „Povedlo se to, podobné věci jen podporuju. Navíc se vyhrálo,“ usmíval se zkušený fotbalista.

Slavia – Liberec 3:0 (1:0)
Branky: 42. Kuchař, 66. Adauto, 86. Skácel
Sestava Slavie, 1. poločas: Václavík – Šuškavčevič, Šilhavý, Suchopárek, P. Novotný – Sláma, Kuchař, Kotrba, Hottek – Adauto, Kuka
Sestava Slavie, 2. poločas: Černý – L. Došek, Müller, Petrouš, Hrdlička – Piták, Dostálek, Gedeon, Skácel – Adauto (71. Kuka), Vachoušek
Sestava Liberce, 1. poločas: Macháček – Čapek, Pilný, Lukáš, Zápotočný – Papoušek, Polák, Hodůr, Ančic – Slepička, Nezmar
Sestava Liberce, 2. poločas: Hauzr – Zápotočný, Pilný, Johana, Čapek – Papoušek, Langer, Hodůr, Zbončák – Blaha, Slovák
ŽK: Langer
Diváků: 480
Rozhodčí: Jaroslav Bejlek

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články