V neděli utkání v Hradci Králové | SK Slavia Praha
Více

V neděli utkání v Hradci Králové

<p> Se&scaron;&iacute;van&iacute; budou v&nbsp;neděli bojovat o dal&scaron;&iacute; ligov&eacute; body, po ne&uacute;spěchu v&nbsp;Česk&yacute;ch Budějovic&iacute;ch teď budou cht&iacute;t vybojovat tři body v&nbsp;Hradci Kr&aacute;lov&eacute;.</p>

Martin Latka se po karetním trestu vrací do sestavy jako reprezentační hráč. Foto: Martin Malý.

EDEN/PRAHA - V neděli 18. listopadu zavítají fotbalisté Slavie do Hradce Králové, kde se od 17 hodin střetnou s místním klubem v rámci 15. kola Gambrinus ligy.

„Do Hradce pojedeme s jasným cílem, a to vstoupit do utkání mnohem lépe než v Českých Budějovicích a získat tři body. První poločas musí být z naší strany úplně jiný než ten, který jsme sehráli před týdnem v Budějovicích. Bohužel nám zase budou chybět hráči kvůli kartám, a to Ondra Petrák a Tomáš Mičola. Jsou to pro nás ztráty, se kterými si ale budeme muset poradit,“ uvedl před zápasem trenér Petr Rada.

Trenér naopak může počítat s Martinem Latkou a Milanem Nitrianským, kteří před týdnem nemohli hrát kvůli kartám a zranění. „Martin Latka si v týdnu zahrál za reprezentaci, což mu moc přeji a jsem za to rád. Milan Nitrianský už je zdravotně v pořádku, naplno s námi trénuje,“ objasnil situaci kolem pravého beka kouč.

Na marodce dále zůstávají Jan Zákostelský a Jan Vošahlík, navíc se k nim přidal Daniel Veselý, kterého trápí problémy s achilovkou. Kvůli kartám nemůžou hrát Ondřej Petrák a Tomáš Mičola.

Na jaře se z gólů do sítě Hradce radovali slávisté pětkrát. Kolik branek přidají v neděli? Foto: Martin Malý.

„Ruka už je v pořádku, na utkání v Hradci jsem připraven. Musíme zabojovat a získat konečně venku tři body, abychom zachránili poslední nepovedená utkání. Doufám, že se nám konečně povede první poločas,“ burcuje Milan Nitrianský.

„Nečeká nás však jednoduchý zápas, Hradci se teď příliš nedaří, udělá všechno pro to, aby nás porazil a zlepšil si náladu. To ale nesmíme připustit a musíme podat stoprocentní výkon,“ přidal Nitrianský.

Svou historicky první branku v dresu Slavie si proti Hradci na jaře připsal David Hubáček. Foto: Martin Malý.

Martin Latka si ve středu připsal svůj první reprezentační start za seniorský výběr. „Jsem moc rád, že jsem se dostal na hřiště. Navíc na celý poločas a ještě jsem ho odehrál po boku Marka Suchého, takže jsme navázali na starou spolupráci,“ okomentoval s úsměvem slávistický stoper.

„V Budějovicích jsem bohužel nemohl hrát, ale v Hradci uděláme s klukama všechno pro to, abychom konečně přivezli tři body ze hřiště soupeře a napravili tak poslední nepovedená utkání,“ má jasno Martin Latka.

Výkop zápasu je v neděli 18. 11. v 17:00. Utkání nevysílá žádná televize. Na našem webu poběží tradiční online přenos.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články