Rada: Hráči by si měli sáhnout do svědomí | SK Slavia Praha
Více

Rada: Hráči by si měli sáhnout do svědomí

<p> Tren&eacute;ři Petr Rada a Jiř&iacute; Pl&iacute;&scaron;ek hodnot&iacute; utk&aacute;n&iacute; v Hradci Kr&aacute;lov&eacute;.</p>

HRADEC KRÁLOVÉ/MALŠOVICKÝ STADION – Slavia odjíždí z Hradce Králové bez bodu. I když se sešívaní dostali na začátku utkání do vedení, nechali domácí otočit ještě do poločasu, když se Slavii podařilo vyrovnat, Hradec zvrátil výsledek na svou stranu. Sešívaní tak stále čekají na první venkovní výhru v sezóně. „Za zápasy v Českých Budějovicích a v Hradci by si hráči měli sáhnout do svědomí,“ nebyl spokojen trenér Slavie Petr Rada.

„Opět odjíždíme s prohrou. Tentokrát jsme sice vstoupili do utkání dobře a dostali jsme se do vedení, připravovali jsme se na to, že domácí budou nabuzení, věděli jsme o tom. Branka by nás měla posadit do sedla, ale opakuje se pořád dokola stejná situace. Přestaneme hrát a to, na co jsme se připravovali celý týden, je pryč,“ začal trenér Slavie své hodnocení.

„Nitrianský lehkovážně ztratí balon a soupeř nám dá gól na 2:1. Ten gól jsme jim darovali,“ vracel se Rada ke druhé brance utkání. „Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, soupeře jsme tlačili a vyrovnali jsme. Pak jsme měli situace, kdy jsme mohli jít do vedení, ale zase jsme banální přihrávkou do středu hřiště ztratili balon a dostali rozhodující gól. Otevřeli jsme střed a inkasovali jsme branku,“ pozastavil se Rada nad rozhodujícím gólem.

„My jsme dostali osm branek se třemi týmy ze spodního konce tabulky, v celé sezóně jsme inkasovali sedmnáctkrát. Hráči buď ať změní myšlení, nebo nemají na to, aby za Slavii hráli. Slavia je známka kvality, ale my jsme od derby zápasy na hřišti soupeřů nezvládali,“ litoval trenér nepříznivé bilance na venkovních hřištích.

„V pátek nás čeká další utkání, máme zase dva hráče vykartované, to už je poněkolikáté. Musíme se soustředit, abychom v závěru podzimní sezóny uspěli. Za poslední dva zápasy v Českých Budějovicích a v Hradci by si hráči měli sáhnout do svědomí,“ apeloval Rada na své svěřence.

Série venku? Hráči by měli být naštvaní!

„My jsme od zápasu se Spartou výkony venku nezvládali. Tuším, že je to 15. utkání v řadě, které Slavia nevyhrála venku. Hráči by na to měli být naštvaní. Proti Hradci jsme se ještě dostali do brzkého vedení. Máme spoustu zkušených hráčů v sestavě, ale přesto to nezvládneme,“ okomentoval trenér Rada nepříznivou šňůru Slavie na hřištích soupeřů.

„My potřebujeme vítězství venku, ale když dostáváme takové góly, tak to přijde těžko,“ litoval trenér, který si nemyslí, že by jeho svěřenci soupeře podcenili. „Pokud by hráči podceňovali soupeře, tak by to bylo špatný. Každý, kdo hraje ligu, má svou kvalitu. Hráči si na to musí zvyknout. Většinou zápasy proti týmům, kterým se nedaří, jsou horší. Pokud jsem profesionální fotbalista, nesmím řešit, jestli hraji proti Hradci nebo někomu jinému,“ rezolutně odmítl kouč Slavie.

Trenér Plíšek: Tři body nám dávají naději

Kouče domácích Jiřího Plíška výhra těšila z důvodu, protože se Hradci v posledních utkáních nedařilo. „Všichni jsme nesmírně šťastní za výhru. Nebyli jsme v jednoduché situaci, byli jsme pod velkým tlakem. Zisk jednoho bodu, přestože šlo o zápas se Slavií, by pro nás měl jen dílčí význam. Tři body nám dávají naději,“ těšilo domácího trenéra.

„Hned první dvě standardní situace jsme nepokryli, po té druhé jsme už prohrávali. Dokázali jsme ale otočit na 2:1 a zvednout se i ve chvíli, kdy Slavia vyrovnala,“ zakončil kouč východočeského klubu.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články