Latka s Kiselem: Každý musí začít u sebe | SK Slavia Praha
Více

Latka s Kiselem: Každý musí začít u sebe

<p> Utk&aacute;n&iacute; v&nbsp;Hradci Kr&aacute;lov&eacute; hodnot&iacute; dva zku&scaron;en&iacute; sl&aacute;vist&eacute; Martin Latka a Karol Kisel.</p>

Ani vyrovnávací branka Karola Kisela v Hradci na body nestačila. Foto: Martin Malý.

HRADEC KRÁLOVÉ/VŠESPORTOVNÍ STADION – Slavia v Hradci vedla, vstřelila dvě branky, přesto body nezískala. Po utkání sešívaným do řeči nebylo. „Musíme změnit přístup,“ burcuje stoper Latka.

Stoper Martin Latka se do zápasu vrátil po pauze v Budějovicích, ale náladu si nezlepšil. „Jsem nasr****, abych řekl pravdu. Je to několikátý zápas. Těžko se mi hledají slova, vedeme 1:0 a místo toho, abychom byli v klidu, tak se sesypeme. Ve druhé půli tlačíme, ale uděláme zase chybu a inkasujeme,“ rozčílil se po zápase Martin Latka.

Kde hledat důvody nezdarů? „Sráží nás individuální chyby, které děláme. Zvlášť proti Hradci, kdy jsme góly soupeři prakticky darovali. Každý si musí uvědomit, čím to je a začít sám u sebe. A hlavně musíme změnit přístup. Tímhle způsobem neporazíme nikoho,“ burcuje Latka ke změně přístupu.

Že by svěřenci trenéra Rady byli před utkáním venku nervózní? „Tím to být nemůže, nechápu, z čeho bychom měli být. Jednou jsme ve Slavii a tlak tady je. Jestli se s tím někdo neumí smířit, tak tady těžko může být. Od nás se očekává, abychom vyhrávali, s takovýmhle přístupem ale nevím, jak to bude pokračovat. Tohle je katastrofální,“ pokračuje Latka.

Přitom vstup do utkání slávistům vyšel. „Zápas jsme začali výborně, dali jsme gól, vedli jsme. Místo toho, abychom byli v klidu, tak se necháme zatlačit, soupeř má sedm standardek za sebou. Nepodržíme míč, já nevím, co se honí některým klukům v hlavě,“ líčí reprezentační stoper.

Do utkání nemohli nastoupit vykartovaní Ondřej Petrák a Tomáš Mičola. V týdnu se navíc přidal zraněný Kamil Čontofalský. „Každé oslabení je znát, samozřejmě, že hraje roli. Je nás tady ale dost a nemůžeme se na to vymlouvat,“ má jasno obránce Slavie, který ví, jak to ve Slavii chodí.

„Já jsem ve Slavii skoro deset let, tak to chodí a bylo to vždycky. Vždy jsme museli vyhrávat a body vozit, jestli si někdo myslí, že to bude jinak, tak se plete,“ zakončil stoper.

Karol Kisel: Porážíme se sami

Střelec vyrovnávací branky na 2:2 Karol Kisel lituje posledních dvou zápasů. „Hradec musíme porážet doma i venku. Místo toho máme nula bodů ze dvou venkovních zápasů a pět obdržených branek,“ lituje  Karol Kisel.

„Dva vstřelené góly na hřišti soupeře musí stačit. Uděláme řetězec chyb a jsme za to potrestáni. Nezkušenost, lajdáckost a hloupost. Všechno nás sráží. Když vedeme v Hradci, tak nemůžeme pohrát,“ má jasno nejlepší střelec Slavie.

„Děláme chyby, které pramení z nezkušenosti, ale také hlavně z individuálního přístupu. Měli jsme vyhrát jak v Hradci, tak v Budějovicích. Porážíme se sami. Netaktickou hrou, chybami a podobně. Je to špatné. Neděláme pro výhru vše tak, jak bychom měli,“ netěší slávistického středopolaře.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články