V pátek 23. listopadu čeká fotbalisty Slavie poslední ligový zápas letošního roku.

"> V pátek rozlučka Standy Vlčka! | SK Slavia Praha
Více

V pátek rozlučka Standy Vlčka!

<p style="margin-bottom: 0cm"> V p&aacute;tek 23. listopadu ček&aacute; fotbalisty Slavie posledn&iacute; ligov&yacute; z&aacute;pas leto&scaron;n&iacute;ho roku.</p>

 

V Edenu se utkají s Baníkem Ostrava. V rámci tohoto zápasu se také rozloučí se svou bohatou fotbalovou kariérou útočník Slavie Stanislav Vlček. Zápas začíná ve 20:15 hodin.

 

„Nejen kvůli Standovi bychom si všichni přáli, abychom ten zápas vyhráli a vítězství mohli věnovat právě jemu,“ uvedl trenér Slavie Petr Rada, který bude muset řešit už poněkolikáté vynucené změny v sestavě.

 

„Další bodové ztráty si už nemůžeme dovolit, věřím, že hráči přistoupí k utkání zodpovědně a s maximálním nasazením a koncentrací. Kvůli kartám nám budou chybět David Hubáček a Milan Škoda, ale s tím si musíme poradit. Uvidíme také, jak na tom bude zdravotně Kamil Čontofalský,“ doplnil trenér Slavie Petr Rada.

 

 

Na marodce stále zůstávají Jan Vošahlík a Jan Zákostelský.

 

Standa Vlček: Těším se, že si to s fanoušky pořádně užiju!

 

300 zápasů celkem v červenobílém dresu, z toho 166 zápasů ligových. 80 branek celkem v dresu Slavie, z toho 44 ligových zásahů. Taková je bilance Standy Vlčka během jeho působení ve Slavii v letech 2004 až 2007 a 2009 až 2012.

 

 

„S blížícím se zápasem už to samozřejmě vnímám, že v pátek to bude něco mimořádného. Bavíme se o tom i s klukama v kabině, takže ten pocit se zintenzivňuje,“ přiznává Stanislav Vlček.

 

Uleví se vám, až bude po všem?

„Už si opravdu přeji, aby to celé bylo za mnou, aby už byla sobota ráno (směje se). Znovu opakuji, že tyto věci moc rád nemám, ale na druhou stranu se na to strašně těším, že si s fanoušky ten můj poslední moment na trávníku pořádně užiju. Jsem moc rád, že tam budu moci s nimi být, rád bych vám všem poděkoval za to, že jste mi umožnili se takto rozloučit s kariérou.“

 

Jak to všechno vnímá a prožívá vaše rodina?

„Rodina to hodně prožívá, protože se mnou prožívali i celou tu moji fotbalovou kariéru. Budou to pro ně emotivní chvíle stejně jako pro mě, protože se mnou těch dvacet let byli u toho a i pro ně to jakoby v uvozovkách končí.“

 

Vaše přání do pátečního zápasu?

„Jednoznačně vítězství, to bych si přál strašně moc, aby ta nálada na stadionu byla co nejlepší. Nechci, aby to vyznělo nějak špatně, ale prostě věřím, že kluci pro mě ten zápas vyhrajou, abychom si to všichni pořádně užili.“

 

 

Nebylo to pro vás těžké rozhodování?

„Nebylo. Já už jsem byl v létě takřka rozhodnutý, že kariéru ukončím. Rozmyslel jsem si to jen kvůli trenéru Radovi, který si moc přál, abych ještě v kabině zůstal. Ale během podzimu už jsem byl stoprocentně rozhodnutý, že zápas s Baníkem bude můj poslední.“

 

Nemrzí vás, že jste si těch minut na hřišti nepřipsal více?

„My jsme byli takto domluveni, že útočník číslo jedna je Milan Škoda. S trenérem jsme se domlouvali vždy před každým zápasem, jak to vidí on a jak to vidím já. Je jenom dobře, že dostávají šanci jiní, přiznejme si to, že z mé strany už to nebylo a není takové, že mohu mužstvu nějak výrazně pomoci. Už zkrátka cítím, že nemám tomu mužstvu na hřišti co nabídnout, proto jsem se rozhodl tak, jak sem se rozhodl.“

 

 

Informace k rozlučce Standy Vlčka

 

Pro prvních pět tisíc fanoušků, kteří dorazí na zápas, je připraven velký plakát Stanislava Vlčka zdarma! Svůj plakát dostanou fanoušci od pořadatelů po průchodu turnikety. Plakáty se budou rozdávat u obou vchodů otevřených pro domácí fanoušky, to znamená u vchodů číslo 1 a 2.

 

Standovi je věnováno i speciální vydání zápasového magazínu Poločas. V magazínu například najdete velký rozhovor s loučící se legendou Slavie. Na stránkách Poločasu si budete moci prohlédnout unikátní fotografie z působení Standy Vlčka v Bohemians, Sigmě Olomouc, Dynamu Moskva a Anderlechtu Brusel. Další stránky budou věnovány ohlédnutím za „Vlčákovou“ kariérou ve Slavii, za památným postupem do Ligy mistrů UEFA nebo vzpomínkám spoluhráčů. Prostor dostanou i vzkazy fanoušků prostřednictvím sítě Facebook.

 

Slavnostní program věnovaný Standovi Vlčkovi začne zhruba deset minut před začátkem zápasu - tedy ve 20:05 hodin.

 

Bezprostředně po skončení zápasu proběhne další rozlučkový program, který pro legendu Slavie připravila Tribuna Sever a další fanoušci.

 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články