Petr Rada: Góly ze zbytečných standardek | SK Slavia Praha
Více

Petr Rada: Góly ze zbytečných standardek

<p> Tren&eacute;ři Rada a Pulpit hodnot&iacute; utk&aacute;n&iacute; Slavie s Ban&iacute;kem.</p>

PRAHA/EDEN – Čtyři prohry v řadě na závěr podzimu dělají Petru Radovi bezesporu vrásky na čele, tématem pozápasové tiskové konference bylo ale hlavně utkání s Baníkem. „Utkání z naší strany nebylo dobré, bylo vidět, že na hráčích leží předchozí prohry,“ hodnotil trenér výkon svých svěřenců proti Slezanům.

„Nedopadlo to tak, jak jsme čekali. Po individuálních chybách jsme úplně zbytečně museli řešit dvě standardky a byli jsme potrestáni. Soupeř ani nemusel jevit nějaké větší úsilí, hlavně ta druhá standardka nás hodně srazila,“ komentoval Petr Rada.

„Zápas jsme měli pod kontrolou, ale nevytěžili jsme z toho nic a hlavně z levé strany jsme vytvářeli standardní situace. Z jedné z nich jsme pak dostali zbytečný gól,“ pokračoval nespokojeně Rada.

„Šli jsme do kabin s nepříznivým skóre, nuceně jsme navíc museli střídat Mičolu kvůli zranění. Chtěli jsme posílit předek, proto jsme tam posunuli Latku a Nitrianského jsme dali na stopera, ale nepřineslo to kýžený efekt. Ale myslím si, že utkání z naší strany nebylo dobré, bylo vidět, že na hráčích leží předchozí prohry. To dnešní utkání bylo dovršení celé situace. Určitě, zklamání tady je,“ řekl trenér Slavie po zápase ke změnám v rozestavení.

Sráží nás zbytečné standardky

„Srazily nás individuální chyby. Všichni mají určené hráče a zodpovědnost by měla být větší hlavně od zkušených hráčů. Neměli bychom dostat soupeře lacino do hry. Ani Martin Berkovec dneska tým nepodržel a bylo na něm vidět, že není tak nabuzený, jak bych si představoval,“ popisoval Rada důvody obdržených branek.

„Pokud hráči neplní úkoly, dostávají góly a potom si nevěří a bojí se každé další standardky. Ale smutné je to, že v předchozích zápasech jsme standardky zvládali. Stopy zanechala asi i vlastní branka s Plzní, od té doby si nevěříme. Ale na tak zkušených hráčích by to stejně nemělo být znát,“ doplnil trenér sešívaných.

Najít motivaci proti všem soupeřům

„Zápas se Spartou jsme zvládli, ale pak přišlo uspokojení. Mysleli jsme si, že patříme nahoru, když můžeme porazit Spartu. Myslím si že, zápasy se Spartou, Plzní a Olomoucí motivují hráče samy, ale my musíme najít nasazení v zápasech s týmy ze spodní poloviny tabulky. Hráči na ty dobré výkony nenaváží a já si s tím lámu hlavu už poněkolikáté. Pokud dovedou hrát se Spartou a potom nedokáží navázat v zápasech s jinými soupeři, něco je špatně,“ hledal Rada důvody proher s týmy z druhé poloviny tabulky.

Standa patří k ikonám Slavie

Petr rada se po zápase s Baníkem nevyhnul ani „hlavnímu“ tématu večera – Stanislavu Vlčkovi. „Standa je pohodový kluk a sám uznal, že se jeho kariéra blíží ke konci. Chtěl konec už v létě, ale já ho ještě přemluvil, protože jsem věděl, že umí vytvořit dobrou atmosféru v kabině a já s ním jsem po této stránce spokojen. On sám uznal, že by měl skončit, je to jeho rozhodnutí. Já mu přeji, aby se mu v jeho dalším působení, pokud možno ve Slavii, dařilo tak jako doteď protože patří k ikonám našeho klubu,“ loučil se nakonec Petr Rada se Stanislavem Vlčkem.

Pulpit: S Vlčkem jsem hrál ještě za Bohemians

„Cítili jsme určitou šanci, věděli jsme, že Slavia není v top formě, v posledních čtyřech utkáních třikrát prohrála. Z našich hráčů naopak deka spadla a já věděl, že předvedeme lepší výkon než na Dukle a uděláme bodový zisk. Nepustili jsme Slavii do žádné gólové šance, ani když vysunuli vysokého Latku do útoku, a dvěma góly jsme rozhodli ve svůj prospěch. Myslím, že vítězství Baníku je zasloužené,“ komentoval utkání trenér Baníku Martin Pulpit.

„Se Standou jsem odehrál některé zápasy za ještě za juniory Bohemians Praha, tak jsem si na to právě při zápase se Slavií vzpomněl,“ přidal ještě Martin Pulpit vzpomínku na loučícího se útočníka Slavie.

„Samozřejmě nejen jako hráče, ale i jako člověka si ho považuji a stojí u mě hodně vysoko. Měl se asi loučit lepším výsledkem, možná jsme mu to trochu pokazili, ale myslím, že ve své kariéře zažil spoustu veselejších a šťastnějších okamžiků,“ dodal Pulpit.

 

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články