Šafařík: pracovat ve Slavii je pro mě čest | SK Slavia Praha
Více

Šafařík: pracovat ve Slavii je pro mě čest

Dalším asistentem Josefa Pešiceho se vedle Dušana Uhrina ml. stal Miroslav Šafařík. S fotbalem začínal v rodných Říčanech, poté hrál v dorostu a b-mužstvu Sparty. Největší úspěchy zaznamenal jako trenér, působil u mládeže na Letné, vedl reprezentaci do osmnácti let, kterou za jeho působení prošla řada dnes uznávaných reprezentantů. S Teplicemi v roli asistenta dosáhl na druhou příčku, která znamenala předkolo Ligy mistrů. V červnu letošního roku se dohodl se Slavií a setkal se tak znovu se svým dlouholetým kamarádem Josefem Pešicem. „Je to pro mě velká čest, že mě oslovila Slavia. Dokázala toho v Evropě z českých klubů bezkonkurenčně nejvíc. Navíc věřím ve fotbalovu kvalitu současného kádru. Svou roli samozřejmě sehrálo i to, že můžu znovu pracovat s Pepou Pešicem, se kterým jsme na stejné vlně,“ komentoval Miroslav Šafařík, jehož trenérským krédem je výchova talentů, své rozhodnutí přijmout nabídku.

Miroslav Šafařík (* 25.8.1949) v datech:

1966 - 1969
Hrál v dorostu Sparty, dvakrát zde vyhrál titul, poté nastupoval v b-mužstvu. V roce 1966 se mu podařil ojedinělý kousek: společně s fotbalovým titulem dokázal získat i rugbyový primát v Říčanech.
1981 - 1983
Trenér Říčan
1983 - 1995
Trenér mládeže ve Spartě
1993 - 1999
Trenér reprezentace do osmnácti let
1997 - 2001
Asistent trenéra v Teplicích, s Josefem Pešicem vybojoval ligové stříbro.
2001
Asistent ve Slavii

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články