Posila do útoku: Martin Fenin! | SK Slavia Praha
Více

Posila do útoku: Martin Fenin!

Slavia se dohodla na angažování pětadvacetiletého útočníka Martina Fenina, který naposledy působil v Energii Chotěbuz.

Martin Fenin naposledy působil v dresu Energie Chotěbuz. Foto: fcenergie.de.

PRAHA/EDEN – Po Marcelu Gecovovi a Milanu Bortelovi přichází do Slavie třetí zimní posila. Klub se dohodl na víceleté smlouvě s útočníkem Martinem Feninem, který naposledy působil v německé Energii Chotěbuz.

„S hráčem jsme se dohodli na podmínkách smlouvy. Děkuji jak hráči, tak jeho zástupci agentuře Sport Invest za konstruktivní přístup. Jednání ohledně tohoto transferu nebyla jednoduchá, obzvláště poslední dny byly v tomto ohledu hodně hektické," uvedl generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý.

Po Tomáši Mičolovi a Marcelu Gecovovi je Martin Fenin třetím vicemistrem světa do 20 let, který v sezoně 2012/2013 oblékne sešívaný dres. „K podpisu smlouvy mezi hráčem a klubem dojde zítra, poté se Martin Fenin zúčastní v Edenu tiskové konference. Ve čtvrtek by se měl s A-mužstvem zapojit do přípravy," doplnil Zbyněk Kusý.

„Podařilo se nám dotáhnout jednání s Cottbusem o ukončení smlouvy a tím zároveň vznikla možnost na restartování kariéry Martina v jiném mužstvu. Ambiciózní klub jako Slavia splňuje všechny předpoklady,“ uvedl hráčův agent Viktor Kolář, podle kterého transferu pomohlo, že Martin Fenin dostal možnost potkat se se všemi důležitými lidmi v klubu. „Jednání ukázala, že spolupráce Martina a Slavie bude přínosem pro obě strany,“ dodal šéf společnosti Sport Invest International, která fotbalistu zastupuje.

Martin Fenin se narodil 16. dubna 1987. S fotbalem začínal v Teplicích, kde se už v šestnácti letech poprvé podíval do A-týmu. Ve žlutém dresu Severočechů strávil čtyři roky, během kterých si připsal patnáct branek. Po úspěšném mistrovství světa U20 v Kanadě v roce 2007, na kterém Česká republika vybojovala stříbrné medaile a Fenin vstřelil tři góly, se 181 cm vysoký útočník stěhoval do bundesligového Eintrachtu Frankfurt. Ve stejném roce získal v anketě Fotbalista roku ocenění Talent roku.

V Německu zažil skvělý úvod, když hned v prvním zápase vstřelil hattrick Herthě Berlín. Za tři a půl roku odehrál ve Frankfurtu 90 zápasů, ve kterých se patnáctkrát gólově prosadil. V létě 2011 přestoupil do druholigového německého týmu FC Energie Cottbus.

Pětadvacetiletý útočník prošel všemi reprezentačními výběry České republiky od U16. V seniorské reprezentaci má na svém kontě zatím šestnáct startů, třikrát se gólově prosadil (proti Polsku, USA a Lotyšsku).

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články