Slavia postoupila do finále Tipsport ligy! | SK Slavia Praha
Více

Slavia postoupila do finále Tipsport ligy!

BEROUN - Slávisté porazili v Berouně Hradec Králové 3:2 a postoupili do finále. Gólově se prosadili Tomáš Mičola, Martin Juhar a Martin Fenin.
V sobotu panovaly v celé České republice velké mrazy, což se také podepsalo na kvalitě utkání. Po vyrovnaných úvodních minutách začali diktovat tempo hry sešívaní. Svou převahu přetavovali svěřenci trenéra Rady v jednu šanci za druhou.

Už v 11. minutě se mohlo pár desítek slávistických fanoušků radovat z vedení svého týmu. Martin Juhar poslal míč za obranu, o který zabojoval Tomáš Mičola. Po něm se k míči dostal Milan Škoda, který osamocen před brankářem ještě vrátil míč Mičolovi, pro kterého nebyl problém poslat Slavii do vedení.

Po následné šanci Milana Škody na straně Slavie a příležitosti Voltra z Hradce kopala Slavia po faulu na Karola Kisela penaltu. Trenér Rada dal pokyn Martinu Juharovi, který si míč postavil a suverénně pokutový kop proměnil.

Do druhé půle nastoupila zcela odlišná slávistická jedenáctka a hned po dvou minutách se noví muži na hřišti radovali z tříbrankového vedení. Martin Fenin využil své dobré napadání a špatný výkop brankáře a vsítil svůj první gól v sešívaném dresu.

Za sedmnáct minut už ale bylo sníženo, o což se postaral hlavou Milan Fukal. Ten samý hráč za dalších dvanáct minut udělal ze zápasu drama, kdy po skrumáži v našem vápně využil přihrávky před prázdnou bránu a snížil na rozdíl jediné branky.

Slavia tak v hlubokém mrazu porazila Hradec Králové 3:2 a postoupila do zítřejšího finále, které se hraje v Berouně zítra v 11:20.

"Utkání bylo z naší straně jako na houpačce. Ze začátku to bylo poměrně nadějné, ale Slavia následně po zásluze vedla. Ještě nás zachránil Koubek. Dobré zákroky si pak vybral na začátku drůhé půle. Po půli se to zhouplo zase na naší stranu. Jsem rád, že jsme s výsledkem dokázali ještě zapracovat," těšilo trenéra Hradce Jiřího Plíška.

"Jsem rád, že se nikdo nezranil a znovu jsme vystřídali všechny hráče. Zítra to bude pravděpodobně stejné. Terén byl někde dost promrzlý, ale v první půli jsme měli hodně šancí. Ale ani za stavu 3:0 jsme si nebyli jístí, dokonce jsme se strachovali a dostali dvě zbytečné branky. Těší mě, že to takto dopadlo. Jsme v hrubé přípravě, nadále se budeme připravovat velmi tvrdě," komentoval utkání a přípravu trenér Slavie Petr Rada.

Trenéra také těšilo, že svůj první gól v sešívaném dresu vstřelil Martin Fenin. "Pro každého hráče je gól pozitivní. Na tomto terénu je to pro gólmany trochu těžší. Jsem rád, že ho dal, ale ještě na sobě musí hodně pracovat," dodal Rada.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články