Slávistky na úvod jara nadělily Hradci sedmičku | SK Slavia Praha
Více

Slávistky na úvod jara nadělily Hradci sedmičku

Fotbalistky Slavie si dnes poradily v Edenu na UMT s Hradcem Králové 7:0, dvě branky vstřelila Pincová. Dorostenky nad stejným soupeřem vyhrály 6:0, hattrickem se blýskla Necidová.

A tým:

Do zápasu nemohla nastoupit kvůli zranění Odehnalová, Králová ani Krůzová. Přesto Slavia byla lepším týmem a brzy se dostala do vedení. V 8. minutě po rohu Pěničkové hlavičkovala Cahynová a hostující hráčka tečovala do protipohybu brankářky a dala si tak vlastní branku. O chvíli později Cahynová krásně vyslala nabíhající Divišovou, která se zbavila brankářky, ale z úhlu trefila pouze tyč. 

Aktivita slávistek pokračovala, po střele Budošové brankářka neudržela míč a Divišová již tentokrát skórovala. Ve dvacáté minutě se ke střele z pravé strany dostala Dědinová, brankářka Sladká s námahou vyrazila na roh. Ve 26. minutě Tomášková uvolnila nabíhající Cahynovou, která umístěnou střelou k tyči nedala brankářce šanci. 

Ve 32. minutě rychlonohá Divišová byla opět ve velké šanci, z brankové čáry ale hráčka Hradce vykopla, k míči se však dostala Cahynová, přistrčila Kožárové, která přesnou střelou k tyči zvýšila slávistické vedení.

Ve druhém poločase tempo hry postupně polevilo, zvlášť když ve 47. minutě byla ve vápně faulována Divišová a následnou penaltu proměnila Pěničková. Navíc o chvíli později po rohu a následném centru Holečkové přesně hlavičkovala volná Pincová. Jednu z možností ke skórování měla ještě Cahynová a brankový příděl završila Pincová pěknou střelou z 25 metrů.

Výhra 7:0 na domácí umělce je pro nás a pro holky samozřejmě příjemný vstup do sezóny. První poločas jsme mohli vyhrát ještě větším rozdílem, bylo tam několik příležitostí, které jsme nebyli schopni dobře využít. Po přestávce se Hradec soustředil už hodně na defenzívu a bránil v blízkosti svého pokutového území. Tempo opadlo a utkání se jen dohrávalo. I polevení v koncentraci znamenalo neproměnění ještě dalších šancí," řekl trenér Jan Bauer.

Slavia - Hradec Králové 7:0 (4:0)
Slavia: Korenčiová - Dědinová, Budošová, Pincová, Tomášková (70. Benýrová) - Divišová, Bartovičová (60. Necidová), Pěničková, Cahynová, Holečková (65. Brázdová) - Kožárová
Branky: 53. a 75. Pincová, 8. vlastní, 14. Divišová, 26. Cahynová, 32. Kožárová, 47. Pěničková pen.

Fotogalerii z utkání najdete na Facebooku slávistických žen.


Dorostenky:

Mladé slávistky do zápasu vstoupily s odhodláním co nejdříve vstřelit branku a prožít tak klidný průběh. Za neustálého fandění z pár metrů vzdáleného stadion Eden, kde se právě hrál zápas Slavia - Liberec, jsme viděli několik velkých šancí, které jsme neproměnili. Skórovat mohla Necidová, Kinclová či Vyskočilová. Do vedení jsme se dostali ve 20. minutě, chvíli předtím také skóroval Škutka proti Liberci, u nás ze standardní situace Necidová. Když na blízkém stadionu byl naopak vyvoláván střelec Kisel, prosadila se opět Necidová, kdy po rohu hlavičkovala na zadní tyči. Šance byly další, ale Brázdová trefila břevno. Dvě minuty před koncem se Brázdová však již prosadila pěknou střelou pod břevno.

Ve druhém poločase pokračovala slávistická převaha, ale někdy jsme se v koncovce až moc chovali lehkovážně. Takové množství šancí, které jsme nedokázali využít, to by se nám mohlo v jiných zápasech vymstít. Přesto jsme tři branky přidali, hattrick završila Necidová ve 48. minutě, kdy jí pěkně uvolnila Brázdová a přesnou střelou k tyči překonala gólmanku. Na hřiště se dostala i nová posila Nikola Jeglová a brzy si připsala asistenci, když ve vápně dokázala přihrát Kinclové, která dorážela do prázdné branky. A Jeglová se zapsala i mezi střelkyně, když dorážela střelu Vyskočilové. Z dalších možností Brázdová trefila tyč a Vyskočilová nevyužila ani další své šance.

Slavia - Hradec Králové 6:0 (3:0)
Slavia:
Nedvědová - Lébrová, Bažoutová, Němečková, Jášová (64. Knollová) - Klesnilová - Necidová (58. Houzarová), Kinclová, Brázdová, Macková (48. Jeglová) - Vyskočilová
Branky: 20., 29. a 48. Necidová, 38. Brázdová, 56. Kinclová, 69. Jeglová

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články