Mládež: Devatenáctka nestačila na Spartu, ostatní zvítězili | SK Slavia Praha
Více

Mládež: Devatenáctka nestačila na Spartu, ostatní zvítězili

PRAHA/EDEN – Po starším a mladším dorostu začaly svou jarní sezónu i ostatní mládežnické týmy Slavie až do U13. Kromě devatenáctky, která v domácím derby nestačila na Spartu, se všem týmům dařilo.

U19

Devatenáctku čekalo po vysokém vítězství v Liberci domácí derby a i přes územní převahu a větší fotbalovost na straně Slavie si nakonec vysokou výhru odvezla Sparta. Letenští udělili Slavii lekci z produktivity, když dokázali téměř bez výjimky využít své šance. Sešívaní měli největší šanci až za stavu 0:3, Pelikán ale trefil jenom tyč. Svěřenci trenéra Šmejkala se tak propadli o jednu příčku na třetí místo tabulky, mají ale zápas s Mladou Boleslaví k dobru. Právě Boleslav je na čele tabulky s čtyřbodovým náskokem na Slavii.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 0:3 (0:2)
Branky:
2 Šíma, Mařík
Slavia: Řehák - Pachl (Maršík), Hudeczek, Pelikán, Bejbl - Prosek, Brož (53. Fotr) - Sodoma, Verner, Peterka (Červený) – Liška

Hodnocení trenéra Šmejkala: „Podle mého názoru jsme viděli velmi kvalitní utkání, kdy si obě mužstva vytvořila dostatek brankových příležitostí, ale soupeř byl v utkání efektivnější. I přesto musím hráče pochválit, samozřejmě bylo v naší hře spoustu nedostatků, ale všichni nechali na hřišti veškeré síly a do posledních minut bojovali o lepší výsledek. Blahopřeji soupeři k vítězství a rád bych poděkoval našim fanouškům, kteří nás podporovali i za nepříznivého stavu."

Fotogalerii z utkání najdete na slávistickém Facebooku.

U18

Těsné vítězství si ve druhém jarním zápase na hřišti čtvrté Chrudimi připsala slávistická osmnáctka. Jde o patnáctou výhru v sezóně a svěřenci trenéra Titěry jsou suverénně na prvním místě tabulky. Náskok na druhý Jablonec činí sedm bodů.

Chrudim – Slavia 0:1 (0:0)
Branka: 59. Batka
Slavia: Hňup – Rejka, Souček, Maršálek, Moglich (65. Hosnedl) – Kodr, Mysliveček (75. Kadavý), Bolina (45. Jankto) – Zdichynec (60. Vitarigov), Batka, Kreuzer (45. Pecháček)

U17

Slavia – FAŠV 10:1

U16

Slavia – FAŠV 10:0 (4:0)
Branky:
4 Veselý, 2 Jakab, 2 Čapek, Mařík, Havlina
Slavia: Jakimeczko, Hovorka (52. Kadavý), Havlina, Jakab, Tichý, Pěnkava (41. Mařík), Vávra (41. Slezák), Písačka, Heřman (41. Schulz), Čapek (65. Polách), Veselý

Harlem Shake v podání Slávistů U16 si prohlédněte na Slavia TV.

U15

Slavia – Rokycany 11:1

U14

Slavia – Rokycany 2:1 (0:1)
Branky: Bílek, Havránek – Ječmen
Slavia: Radimský Denis, Cejnar, Samek, Bielesz, Douděra, Havránek, Bílek. Nechvátal (35. Radimský Marek), Schneider (45. Uher), Kotěra, Andrej

Komentář trenéra Vasila Boeva: Po velice dobré přípravě jsme se těšili na první mistrák. Ale jak to většinou bývá, stal se pravý opak. V týdnu a těsně před zápasem nám ze sestavy vypadlo celkem osm hráčů! Museli jsme povolat i dva hráče z ročníku 2000. I tak jsme se museli se situaci vyrovnat a vyhrát zápas. Ten pro nás začal dobře. Hned v prvních patnácti minutách jsme si vypracovali několik slibných šancí. Škoda, že ze tří samostatných nájezdů, ve kterých byl zrovna hráč z ročníku 2000 Andrej David, se neproměnil ani jeden. Soupeř jen urputně bránil a zahušťoval prostor před svou bránou. A tak jsme na konci poločasu dostali gól z ničeho. Soupeř kopal přímý kop ze třiceti metrů a po chybě našeho gólmana jsme inkasovali. V poločasové přestávce jsme udělali pár změn a do druhého poločasu jsme šli s myšlenkou, že zápas otočíme. Zmáčkli jsme soupeře na jeho polovině a bušili jsme do něj, jak to šlo. Za celý poločas Rokycany jen odkopávaly balón daleko od brány a pouze párkrát přešly přes půlku. Nakonec jsme zápas otočili a zaslouženě vyhráli. Musím kluky pochválit, že i přes všechny problémy se sestavou a prohraný poločas našli síly a odvahu a zápas otočili a vyhráli.

U13

Rokycany – Slavia 6:36

U12

Utkání v Rokycanech odehráli místo Slavie U12 o rok mladší kluci (Slavia U11), přesto dokázali soupeře vysoko porazit.

Rokycany U12 - Slavia U11 5:21 (1:10)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články