Trenér Petr Rada ve Slavii skončil, A-tým přebírá Michal Petrouš | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petr Rada ve Slavii skončil, A-tým přebírá Michal Petrouš

Trenér Petr Rada v úterý ráno ukončil své trenérské angažmá u A-týmu Slavie. Stalo se tak po vzájemné dohodě s prezidentem klubu Alešem Řebíčkem.
„Po vzájemné dohodě jsme dospěli k závěru, že pro klub i pro hráče bude lepší, když se naše cesty rozejdou. Do Slavie jsem šel s dlouhodobější koncepcí, že budeme postupně do kádru zabudovávat mladší hráče, což pochopitelně ale není záležitost krátké doby,“ uvedl Petr Rada.

„Slavia je klub s velkou tradicí, tlak na výsledky a umístění je zde obrovský. Očekávání fanoušků se nenaplnila, byli nespokojeni, což mělo negativní dopad i na hráče v kabině. Proto jsem se po dohodě s prezidentem klubu rozhodl, že pro uklidnění celé situace bude lepší, když u mužstva skončím. Slavii přeji samozřejmě do budoucna jen to nejlepší,“ uzavřel Petr Rada.

„Rád bych Petru Radovi poděkoval za profesionální práci, kterou ve Slavii odváděl. V jeho osobním i profesním životě mu přeji co nejvíce úspěchů,“ uvedl prezident klubu Aleš Řebíček.

U A-mužstva také končí asistent trenéra Martin Poustka, který bude v klubu nadále působit ve sportovním úseku v jiné pozici.

A-tým Slavie přebírá do konce sezony trenér slávistické juniorky Michal Petrouš společně s Ivo Knoflíčkem, který u juniorky vykonával funkci asistenta trenéra. Nový realizační tým juniorky bude ustaven v nejbližších dnech.

„Po skončení soutěžního ročníku bude jmenován nový trenér A-mužstva, který si také vybere vlastní realizační tým,“ dodal sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Petr Rada přišel do Slavie v létě 2012 po trenérském působení v Teplicích, Liberci, Jablonci a také české reprezentaci. U českého týmu působil nejprve dlouho jako asistent trenéra Karla Brücknera, následně převzal národní tým jako hlavní trenér.

Na lavičce sešívaných se mu nebývale vydařila letní příprava, ve které jeho svěřenci vyhráli turnaje v Čelákovicích a v Nové Včelnici a celkově prohráli jen jedno utkání. Do sestavy Slavie Petr Rada na podzim zapracoval odchovance Jaromíra Zmrhala nebo Luboše Tusjaka. Vrcholem podzimní části bylo vítězství v derby nad Spartou, které zařídil Martin Latka.

Zimní příprava se opět vydařila, tentokrát se však výkony z přípravy nepovedlo přenést i do Gambrinus ligy, i když sešívaní na jaře prohráli jen tři zápasy. Trenér Petr Rada na lavičce Slavie skončil s bilancí sedmi výher, devíti remíz a devíti porážek.

Martin Poustka začínal s trénováním ve svém mateřském klubu Motorlet Praha. V roce 2008 přišel do Slavie a stal se členem scoutingového oddělení vedeném Františkem Ciprem. O rok později začal s trénováním týmu do šestnácti let. V roce 2010 přišel k B-týmu, kde trénoval nejprve jako asistent, poté i jako hlavní kouč.

Od roku 2011 působil u A-týmu, krátce jako asistent Michala Petrouše, poté pod Františkem Strakou. V březnu 2012 nastoupil po rezignaci Františka Straky na pozici hlavního trenéra Slavie jako čtvrtý nejmladší kouč v její historii. V letošní sezoně působil znovu na pozici asistenta trenéra Petra Rady. 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články