Slávistky mají finále poháru na dosah! | SK Slavia Praha
Více

Slávistky mají finále poháru na dosah!

Fotbalistky Slavie v prvním semifinále Poháru KFŽ porazily Střížkov vysoko 7:0, ale hlavně první poločas přinesl dramatickou podívanou. O postupujícím do finále již však není pochyb, kde se zřejmě střetneme se Spartou, která vyhrála nad Slováckem 6:2.
Slávistky čekal sice druholigový tým, ale dopředu bylo zřejmé, že to nebude nic jednoduchého. Střížkov je totiž béčko Sparty a je zde řada zkušených fotbalistek. První poločas prokázal, že si holky budou muset hodně máknout. Hostující fotbalistky od samého úvodu nasadily vysoké tempo, nedaly našim hráčkám žádný prostor a do soubojů chodily důrazně. S touto hrou jsme měli problém, proto jsme nebyli schopni si vytvořit žádnou šanci. Proto ke slovu přišly standardní situace a hned ve 13. minutě se prosadily, po centru Pěničkové tečovala Cahynová, brankářka jen vyrazila a dobíhající Budošová doklepla do prázdné branky. Na dlouhé minuty to bylo vše, nedařila se nám kombinace, často jsme ztráceli míče a tím povzbudili soupeře. Ze hry jsme si v prvním poločase vytvořili pouze jednu šanci, po centru Cahynové však na zadní tyči Holečková z voleje netrefila branku. A zahrozit se Střížkovu podařilo po třiceti minutách, nebezpečně z hranice vápna střílela Ondrušová a o chvíli později i Šmidrkalová. Ke slovu se tedy opět dostala standardní situace, ve 42. minutě zůstala zcela osamocená Pincová na malém vápně a hlavou se nemýlila.

Jelikož Střížkov odehrál první půli ve vysokém tempu, bylo zřejmé, že jim nemůžou síly dlouho vydržet. A ukázalo se to právě ve druhém poločase. Do zápasu zasáhla také Divišová s Královou a naše hra se navíc zrychlila a zpřesnila, dokonce jsme měli více prostoru. Výkon postupně gradoval a hosté si nakonec odnesli velký debakl. V 50. minutě byla ve vápně faulována Divišová a penaltu proměnila Pěničková. O pět minut později Odehnalová přesnou přihrávkou uvolnila Kožárovou, která brankářku zkušeně prostřelila. Skvělou desetiminutovku zakončila svým druhým gólem Kožárová, tentokrát přesně přihrávala Pěničková a střelkyně elegantně přelobovala Zvelebilovou. Hru jsme měli již jasně pod kontrolou a postupně se prosadila dvakrát také Divišová, vždy šla sama na brankářku a ani jednou se nemýlila. Odveta je na programu za týden na Střížkově.

V sobotu však čeká slávistky klíčový souboj o titul na Letné proti Spartě, výkop je ve 14:00. Vaše podpora bude potřeba!

Slavia - Střížkov 7:0 (2:0)
Slavia: Korenčiová - Benýrová (46. Králová), Budošová, Pincová, Tomášková - Odehnalová - Holečková (46. Divišová), Cahynová (67. Brázdová), Pěničková, Bartovičová (71. Kinclová) - Kožárová
Branky: 55. a 60. Kožárová, 72. a 90. Divišová, 13. Budošová, 42. Pincová, 50. Pěničková pen.

FOTO: Pavel Jiřík, www.zfotbal.cz

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články