Milan Titěra po premiéře u juniorky: Tým funguje velmi dobře | SK Slavia Praha
Více

Milan Titěra po premiéře u juniorky: Tým funguje velmi dobře

Byla to akce "kulový blesk". Michal Petrouš s Ivem Knoflíčkem k A týmu a Milan Titěra od U18 do juniorky. „V mládeži hrajeme stejným systémem a navíc kluky znám," potěšilo trenéra Milana Titěru, kterého čeká ve středu trenérská výzva - na Xaverov přijede Sparta.
Po odchodu Michala Petrouše jste byl ve čtvrtek jmenován trenérem juniorky. Co jste na to říkal?
„Musím se přiznat, že mě překvapilo. Byla to opravdu rychlá změna. Dalo by se říct, že jsem ze dne na den přešel k jinému týmu. Juniorka funguje velmi dobře. Mojí snahou a snahou celého realizačního týmu bude udržení herní a výsledkové kvality ve zbytku sezony. Mnoho hráčů, kteří jsou v juniorce, znám. Ve Slavii jsem už dlouho, s většinou z nich jsem už spolupracoval."

Juniorka se letos prezentuje velmi dobrým fotbalem. Jak už jste naznačil, budete chtít na práci svých předchůdců navázat, je to tak?
„V mládežnických týmech se všichni snažíme hrát stejným systémem, takže to mám o to ulehčené. Navíc kluky znám a s Michalem Petroušem máme stejný názor na hru, kterou chceme předvádět. Tudíž se nic zásadního měnit nebude.

Sestavu pro utkání s Jabloncem jste tedy ještě určovali asi po vzájemné spolupráci, že?
„Přesně tak. Já jsem s týmem stihl absolvovat jeden trénink, takže jsem základ určil po debatě s Michalem. Ještě neznám do detailů zdravotní stav týmu ani momentální formu kluků z tréninků. Informace jsem měl samozřejmě i od asistentů, kteří u juniorky zůstali."

Prohrou s Jabloncem jste si šanci na titul v Juniorské lize notně zkomplikovali. Na vedoucí Brno ztrácíte osm bodů...
„Chceme skončit co nejlépe jak výsledkově, tak hlavně předváděnou hrou. Naším cílem je, aby hráči měli kvalitu na Gambrinus ligu a byli kdykoliv k dispozici pro A tým. A to hlavně kvalitou."

Ve středu přijde jeden z vrcholů jarní části Juniorské ligy. Na Xaverov zavítá Sparta, těšíte se?
„Těším se, to je jasné. Hned od dalšího tréninku se už budeme derby věnovat. O motivaci hráčů nemůže být řeč. V derby se oba týmy budou snažit hrát co nejhezčí fotbal. Podzimní derby jsem viděl, Sparta byla lepší prvních patnáct minut, potom my. Hráli jsme opravdu krásný fotbal. Uvidíme, jaký bude ve středu průběh zápasu, možná rozhodne jeden moment. Uděláme všechno proto, abychom uspěli a předvedli takový výkon, který nás dovede ke třem bodům."

Nekomplikuje Vám situaci, že někteří hráči v současnosti maturují?
„Nekomplikuje, kluci se snaží. Konkrétně jde o Bazala, Šimečka a Hurku. Škola je důležitá, a proto teď musí mít v rámci možností přednost před fotbalem. Podobné starosti mají ale i ostatní týmy v juniorské lize, hráči jsou stejné ročníky. Kluci přibíhali ještě v obleku na předzápasový trénink, ale přišli včas a je dobře, že na něm byli."

Ve Slavii jste už dlouho, ale máte také zaměstnání, jak to stíháte?
„Práci mám, to je pravda, musím si to v ní teď holt přizpůsobit. Máme nějaké započaté akce, které bych chtěl dokončit a splnit své závazky. Kdyby to mělo trvat déle než měsíc, tak bych to musel vyřešit. Navíc se ještě snažím vypomocet u týmu U18, odkud jsem přišel a kde je na to zatím Honza Roule sám."

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články