Šimeček s Hrubešem v derby neprohráli řadu let. Prodlouží sérii ve středu? | SK Slavia Praha
Více

Šimeček s Hrubešem v derby neprohráli řadu let. Prodlouží sérii ve středu?

Slávistickou juniorku čeká ve středu 8. května od 17 hodin derby se Spartou. Utkání se hraje v areálu Na Chvalech v Horních Počernicích. Juniorka drží v tabulce druhé místo a bude chtít navázat na podzimní výhru na Letné 4:2.
„Na derby se Spartou se těším hodně. Derby je svátek fotbalu a těším se také proto, že jsem jako malý ve Spartě chvíli působil. Od té doby, co jsem ve Slavii, tak jsem se Spartou neprohrál. Ale nerad bych to zakřikl," hledí na středeční duel brankář juniorky Karel Hrubeš.

Navážou slávističtí mladíci na podzimní souboj se Spartou, který vyhráli 4:2? „Pokud si budeme plnit každý své povinnosti na hřišti, tak si myslím, že budeme úspěšní jako na podzim. Nebo ještě úspěšnější," komentuje Hrubeš, který podržel juniorku fantastickým výkonem před týdnem v Příbrami. 

„Na podzim jsme prohrávali na Spartě už 0:2, ale skóre jsme otočili. Byl to výborný zápas, první zápas Juniorské ligy, který vysílala televize. Jestli to bude podobné utkání i ve středu, to se říct nedá. Všichni doufáme, že se nám povedou získat opět tři body," věří Viktor Šimeček, nejlepší střelec slávistické juniorky.

Slavia má v letošní sezoně v derby proti Spartě napříč kategoriemi jasně navrch. A vždycky jde o hodně. Je jedno, jestli hrají žáčci nebo dorostenci. „Derby mezi Slavií a Spartou má náboj vždy speciální. Žádný jiný zápas takový náboj nemá. Nezáleží na tom, jestli je někdo na špici tabulky nebo dole," vysvětluje Viktor Šimeček a přidává zajímavou statistiku. 

„Já neprohrál derby od mladších žáků, tak doufám, že bilance bude pokračovat," líčí Šimeček podobnou sérii, jakou má jeho spoluhráč Karel Hrubeš. Ten na jaře 2012 okusil dokonce to největší derby - mezi ligovými áčky. 

„Je to pravda, kryl jsem záda Martinu Berkovcovi, který tehdy podal fantastický výkon. Remizovali jsme 1:1 byl to největší zážitek, zatím se to nedá s ničím srovnávat," vzpomíná Hrubeš.

A co mají na programu slávističtí junioři v týdnu před derby? „Regeneraci a spíše takové odreagování. Aby kluci na fotbal byli nadržení. Během deseti dnů máme na programu asi čtyři zápasy, což je náročné. Je potřeba, aby se z únavy kluci dostali nějakou zábavnou formou," komentoval v týdnu ještě trenér juniorky Michal Petrouš, který středeční derby bude sledovat už jako kouč A týmu.


Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články