Před 5 lety se otevřely brány nového Edenu | SK Slavia Praha
Více

Před 5 lety se otevřely brány nového Edenu

7. května 2008 se otevřely brány nového stadionu v Edenu.
Před zraky 14 618 diváků provedl slavný internacionál František Veselý úvodní výkop. Poté následoval exhibiční zápas (2 krát 35 minut) mezi výběrem Slavie Praha a týmem Oxford University Association FC. A první gól přišel hned z úvodního útoku. Lukáš Jarolím přesně centroval a Vladimír Šmicer se nemýlil. V šesté minutě zvýšil skóre Pavel Kuka...

Slavia nakonec utkání vyhrála 5:0. Tento sváteční čas si mohli vychutnat na hřišti tito hráči v našem dresu: Martin Vaniak, Matej Krajčík, Marek Suchý, Erich Brabec, David Hubáček, Vladimír Šmicer, Lukáš Jarolím, Patrik Berger, Pavel Kuka, Zdeněk Šenkeřík, Dušan Švento, Goce Toleski, Pavel Řehák, Daniel Pudil, Jaroslav Černý, Marek Jarolím, Martin Latka, Theo Gebre Selassie, Jan Blažek, Michal Vorel, Tijani Belaid, Luboš Kubík, František Veselý ml., Jan Suchopárek a Ivo Knoflíček.

A to nebylo všechno. O deset dnů později 17. května přišlo do Edenu 20 698 diváků. A viděli slavnou korunovaci Slavie v novém fotbalovém chrámu. Do posledního zápasu s Jabloncem, který nakonec skončil remízou 2:2, poslal trenér Karel Jarolím tyto hráče: Martina Vaniaka, Mateje Krajčíka, Marka Suchého, Ericha Brabce, Davida Hubáčka, Vladimíra Šmicera, Martina Latku, Tijani Belaida, Dušana Šventa, Goce Toleskiho, Zdeňka Šenkeříka, Daniela Pudila, Mickaela Tavarese a Marka Jarolíma. 


O rok později v následující sezoně si mohli slávisté vychutnat mistrovské oslavy v Edenu podruhé. V rámci evropských pohárů Slavia v Edenu přivítala takové kluby jako byly Fiorentina, Aston Villa, Hamburk, Lille, Valencia nebo Janov. V Edenu se také se svojí profesionální hráčskou kariérou rozloučily slávistické legendy Martin Vaniak, Vladimír Šmicer nebo Stanislav Vlček. 


Jedinečná atmosféra a úžasná chorea, která nemají v lize konkurenci. I to je pět let Slavie v novém Edenu. Velké poděkování patří Tribuně Sever, odbočkám Odboru přátel Slavie, Fanklubu Slavie a všem dalším fanouškům červenobílého celku za jejich podporu!

Věříme, že v následujících pěti letetch zažijeme v novém Edenu co nejvíce vítězných zápasů a co nejvíce gólů. A do třetice také mistrovské oslavy... 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články