Michal Petrouš: Nejtěžší zápas kariéry | SK Slavia Praha
Více

Michal Petrouš: Nejtěžší zápas kariéry

PLZEŇ/DOOSAN ARENA – Druhý zápas na lavičce Slavie pro trenéra Michala Petrouše – druhá výhra! Navíc na půdě vedoucího týmu ligy Viktorie Plzeň, navíc sedmdesát minut v deseti hráčích. „Věřil jsem celý zápas,“ říká Michal Petrouš. „Říkal jsem si, že je ten den, kdy to tam Plzni prostě nespadne.“
„Byl to pro mě nejtěžší zápas mé dosavadní kariéry, i když je zatím docela krátká,“ začal pozápasovou tiskovou konferenci s velkou úlevou trenér Slavie Michal Petrouš.

„Z pohledu trenéra to bylo hodně těžké utkání, vzhledem k tomu průběhu, kdy jsme měli brzy vyloučeného hráče. Nabouralo to naši taktiku, ještě že jsme dokázali dát branku ještě před vyloučením,“ pokračoval Petrouš.

Juharovo vyloučení? Klukovina

„Martin Juhar tam měl další šanci, bohužel potom přišla jeho klukovina, to se neslučuje s profesionálním přístupem,“ popisoval Petrouš po zápase svůj pohled na vyloučení našeho záložníka.

„Jaké bude konkrétní potrestání ještě nevím, musíme si to ještě probrat s kolegy, ale chtělo by to zdvihnout varovný prst. V každém utkání si hráči musí udržet nervy, k takovému zákroku nebyl důvod. Musíme poděkovat klukům, že to zvládli,“ dodával Petrouš.

„Musím poděkovat mužstvu. Měli jme sice štěstí, Plzni to lítalo kolem tyček. Kluci ale zaslouží absolutorium, bylo to o srdci a o zápalu. Kluci ukázali, že na to mají, a pokud budou takhle hrát i v budoucnu i v jedenácti, tak Slavia nemusí mít strach o svou budoucnost,“ věří Michal Petrouš.

Před kluky musím smeknout

„Hráčům jsem po zápase řekl, že jsem takové utkání snad ani jako hráč ani jako trenér ještě nezažil, uhrát proti tak kvalitnímu mužstvu nulu v deseti hráčích. Plzeň měla sice šance, ale myslím, že se na to docela nadřeli a občas si nevěděli rady. Musím před klukama smeknout a poděkovat jim,“ vyjádřil trenér Slavie díky svým svěřencům.

„Dal jsem si cíl mužstvo zvednout a přilákat diváky na náš fotbal zpět do ochozů. Dneska to žádná ofenzivní smršť nebyla, i proto, že nás bylo o jednoho míň, ale doufám, že příště to bude vypadat třeba jako proti Jablonci,“ pokračoval kouč sešívaných, který si připsal druhou výhru ve druhém utkání na lavičce Slavie.

Gól Milanu Škodovi pomůže

Trenér Petrouš se vrátil i k jediné brance zápasu, která přišla po krásném úniku z kopačky Milana Škody. „Milanovi jsem to strašně přál. Pracuje poctivě, ale jako útočník se nemohl prosadit. Byla to krásná střela a věřím, že mu to pomůže do herní pohody. Že si bude věřit a že se bude ještě víc hodit do toho stylu, který my budeme chtít hrát.“

„Věřil jsem celý zápas. Plzni to sice létalo kolem tyčí, chyběly občas centimetry, ale dneska jsem si říkal, že je ten den, kdy to tam Plzni nespadne. Že dneska ta Plzeň gól nedá, i kdyby měli tlak dva dny. Kamil Čontofalský k tomu samozřejmě také přispěl, výborně stahoval nebezpečné centry, žádný mu nevypadl. Mužstvo dneska podržel,“ zakončil Michal Petrouš pochvalou našeho gólmana.

Pavel Vrba: Vyloučení Slavii stmelilo

„Musím pogratulovat Slavii, že nás dneska porazila. Řekl bych, že je vyloučení paradoxně stmelilo a po taktické stránce odehráli velice slušný zápas,“ hodnotil trenér Plzně Pavel Vrba výkon svého dnešního soupeře.

„My jsme si nedokázali vytvořit šance, i když jsme měli občas smůlu, nedokázali jsme se prosadit. Je to ztráta, která nás bolí, ale je to pořád na nás, máme trumfy v rukou. Bude to těžší a složitější, ale mužstvo to může zvládnout,“ pokračoval Vrba.

„Dneska to nebylo jen o štěstí, ale i o kvalitě soupěře. Je vidět, že Slavia má dobré mužstvo, které, pokud zůstane spolu, bude hrát v příští sezóně velkou roli. Bohužel se chytili v zápase, kdy to pro nás bylo nejhorší. Ve spoustě situací Slavii pomohl brankář Čontofalský. Byl na správném místě, když to bylo potřeba, a my jsme si nemohli vytvořit nebezpečné situace,“ pochválil ještě Pavel Vrba výkon gólmana Slavie.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články