Slavia U11 čtvrtá na turnaji v Polsku | SK Slavia Praha
Více

Slavia U11 čtvrtá na turnaji v Polsku

PRAHA/KRAKOV – V termínu 1.-3. června se tým SK Slavia Praha ročník 2002 zúčastnil mezinárodního turnaje v Krakově. Turnaje se účastnilo pět zahraničních a pět polských týmů. Rozlosování týmů probíhalo za účastí všech týmů na stadionu Wisly Krakov.
Hrací čas byl stanoven na 1x 20 min. Hrací plocha 60x35m. Brankář nebyl omezen výkopy ani výhozy přes půl. Hrálo se na umělé trávě a do čtvrtfinále postupovaly první čtyři týmy ze skupiny. Slavia nakonec v konkurenci třeba slavného Celticu Glasgow nebo Leedsu United obsadila čtvrté místo.

Skupina A: Wisla Krakov, Slavia Praha, KS Legia Gdaňsk, Cardiff City, Jagellonia Bialystok

Skupina B: Akademia Pilkarska, Sachtar Donětsk, Legia Varšava, Leeds United, Celtic Glasgow

Zápasy ve skupině

V neděli se hrály všechny zápasy ve skupině. První utkání nás čekalo s Wislou Krakow. Kluci, ač dobře připraveni dostali v úvodu branku. Gól od Wisly je herně neodradil a pomalu se dostávali do své herní pohody a začali dirigovat zápas. Odměnou jim byla hned vyrovnávací branka a následné otočení skóre na naši stranu. Druhý zápas s Lechií Gdaňsk byl spíše o neproměňování šancí na obou stranách. Týmy se rozešly spravedlivou remízou. Ve třetím zápase na nás čekal anglický Cardiff City, který přijel s ročníkem 2001 a 2002. V tomto zápase předvedli kluci lekci fotbalovosti. Jen v poslední minutě jsme přestali být důrazní a nechali si dát gól. Překazili jsme tak výborně chytajícímu brankáři Sirotníkovi čisté konto. Poslední zápas ve skupině nám výsledkově nevyšel. Začátek utkání byl opět v naší režii a kluci zaslouženě vedli 2:0, soupeře nepustili vůbec k míči, ale Jagiellonia se nechtěla vzdát a začala být důraznější. Brzy se dočkali vyrovnání. Naší hře pak chyběla rychlost, přesnost a především klid. Výsledkem byla i naše neproměněná penalta. Skupinu jsme tedy zakončili na druhém místě.

Vydařené čtvrtfinále, smůla s Leedsem

Druhý hrací den se hrála utkání o umístění. Tým Slavie narazil na domácí tým pořadatelů Akademii Pilkarska, který vedou bývalí polští reprezentanti. Zápas přes výsledek 3:0 nebyl tak jednoznačný. Bylo vidět, že kluci s akademie jsou dobře vedeni, ale nedokázali se přes naší obranu a brankáře prosadit. Naproti tomu síla našich ofenzivních hráčů mluví za vše.

V semifinále jsme nastoupili proti anglickému Leedsu United. Hra byla velmi důrazná a rychlá, šance, které jsme si vytvořili, jsme ale nedokázali zužitkovat. Míče skončily mimo branku nebo v náručí brankáře. Leeds, který se v závěru dostával častěji do zakončení, se přeci jen dvě minuty před koncem dočkal vytoužené branky a postupu do finále. Obdiv, pochvala a nadšení od anglických trenérů na náš tým byla velmi příjemná. Naše pojetí hry je natolik uchvátilo, že by byli rádi, kdyby naši kluci mohli přijet do Anglie a předvést své umění i tam.

Souboj s Celtikem

Poslední zápas, který nás čekal, byl utkání o třetí místo se slavným Celtikem Glasgow. Zápas se pro nás vyvíjel velmi dobře. Po polovině hrací doby jsme vedli 2:0 sice po dvou vlastních brankách soupeře, ale zaslouženě. Celtic se nechtěl vzdát tak lehce a proto přidal na aktivitě, která vyústila ve vyrovnání. V posledních vteřinách zápasu jsme dostali branku, která rozhodla, že náš tým skončil na 4. místě.

Slávistické kluky a trenéry musí především těšit pochvala od trenérů, jak polských, tak anglických, kteří i po závěrečném ceremoniálu neustále vychvalovali naše hráče. To lze považovat za naše malé velké vítězství. Brankář Jan Sirotník byl vyhlášen nejlepším hráčem našeho týmu.

Výsledky

Slavia - Lechia Gdaňsk 0:0
Slavia - Cardiff City 3:2
Slavia - Jagellonia Bialystok 2:2

Čtvrtfinále

Slavia - Akademia Pilkarska 3:0

Semifinále

Leeds United - Slavia 1:0

O 4. místo

Celtic Glasgow - Slavia 3:2

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články