Dorosty mají za sebou poslední kola ligy | SK Slavia Praha
Více

Dorosty mají za sebou poslední kola ligy

PRAHA/EDEN – Dorosty Slavie mají za sebou poslední kola svých soutěží. Všechny čtyři týmy skončily v tabulce do třetího místa, osmnáctka slaví titul.
Devatenáctka si s chutí zastřílela na půdě Viktorky Plzeň, osmnáctka nasázela ještě o dvě branky více Rapidu Liberec. Zápas se nepovedl jedině sedmnáctce, která v přímém souboji o první místo prohrála na půdě Hradce Králové. Stejného soupeře naopak dokázali porazit slávisté U16.

Úspěšnost slávistické mládeže podtrhují i konečná umístění všech týmů v tabulkách. Po druhém místě juniorky skončila na stejné pozici i devatenáctka, osmnáctka si mistrovský titul zajistila již několik kol před koncem. Sedmnáctka je v tabulce rovněž druhá a U16 patří konečné třetí místo.

U19

Viktoria Plzeň – Slavia 0:6
Branky: Verner, Sodoma, Fotr, Mysliveček, Bejbl, Zdichynec

Komentář trenéra Daniela Šmejkala: Poslední zápas sezóny jsme si užili a s chutí si zastříleli na hřišti Plzně. Bohužel jsme ale i přes vysokou výhru skončili v tabulce druzí za Mladou Boleslaví, útok na titul nám nevyšel. Musím klukům i všem lidem okolo týmu za celou sezónu poděkovat.

U18

Slavia – Rapid Liberec 8:0 (1:0)
Sestava: Hňup - Rejka, Möglich (70. Kadavý), Maršálek, Hosnedl (60. Routek) - Zdichynec (70. Souček), Bareš, Kreuzer (45. Kodr), Mysliveček, Doležal (45. Vitarigov) - Batka
Branky: 47., 90. Kodr, 37. Rejka, 50. Batka, 63. Maršálek, 72. Bareš, 84. Mysliveček (z pen.), 87. Vitarigov

Komentář trenéra Jana Roule: V prvním poločase jsme poměrně dlouho čekali na vstřelení branky, přestože jsme si vypracovali čtyři stoprocentní šance, které jsme nedokázali nadvakrát a někdy i natřikrát dorazit. Hosté hrozili z brejkových situací, ale naše defenzíva nedovolila soupeři žádnou větší příležitost ke vstřelení branky. Prosadit jsme se dokázali až ve 37. minutě po střele z hranice pokutového území. Během druhého poločasu zasáhli do hry všichni střídající hráči. Naše hra dostávala s přibývajícím časem na rychlosti a znatelně jsme zlepšili koncovku, což se projevilo na ukazateli skóre. Celkem jsme v utkání vstřelili krásných osm branek a se sezónou jsme se rozloučili se vší parádou.

U17

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha 7:3 (3:1)
Branky: 2x Jankto, Routek
Sestava: Otáhal - Žárský, Broukal, Gilián, Pelyak (60. Vender) - Kodr (54. Červenka), Jankto, Badocha (26. Kocourek) - Šimůnek (54. Routek), Pecháček, Bezdička (41. Doležal)
Červená karta: Broukal

Komentář trenéra Petra Karocha: Poslední zápas sezony, který rozhodoval o umístění na 1. a 2. místě v soutěži, jsme nezvládli. V naší hře převažovala snaha o útočení nad plněním defenzivních úkolů. Především trojice našich středových hráčů měla při bránění velké rezervy. Soupeř nás předčil v nasazení, agresivitě, tvrdosti a plnění taktických pokynů. Bohužel náš tým tentokrát nepodržel ani brankář a svými chybami se podílel na některých brankách.

U16

Hradec Králové – Slavia 2:5 (0:3)
Branky: Skuhravý, Slezák, Havlina, Heřman, Kuchta
Sestava: Lisa, Schulz, Hovorka (65. Kadavý), Jakab, Tichý, Havlina (62. Pěnkava), Skuhravý, Slezák, Veselý (55. Gračko), Kuchta, Heřman.

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní zápas v Hradci jsme odehráli po úžasné společné rozlučce v Jánských lázních a bylo vidět, že nám vysokohorské prostředí prospělo. Kluci vstoupili do zápasu velmi koncentrovaně s cílem výborně organizované obrany a snahou o rychlou přechodovou fázi po zisku míče. Chtěli jsme na tento zápas zvolit jinou taktiku, než tu, která nám byla vlastní ve většině jarních mistrovských utkáních, a dokonale nám to vyšlo. Již v sedmé minutě se nám povedla první rychlá útočná akce, na jejímž konci byl Skuhravý, a vedli jsme 1:0. Ve 22. minutě jsme sehráli nejkrásnější akci zápasu, kdy Kuchta úžasnou patičkou za sebe našel zcela volného Slezáka a ten již zvyšoval na 2:0 pro sešívané. Naše obranná past v prostřední části hřiště fungovala dál na výbornou a v poslední minutě prvního poločasu pak zvýšil ještě na 3:0 z penalty Havlina.

Do druhé půle jsme šli s cílem hrát dál fotbal, který jsme praktikovali v prvním poločase, a to se dařilo. V 59. minutě našel ve vápně Kuchta svého kolegu z útoku Heřmana a ten se nádhernou individuální akcí prosadil a upravil skóre již na 4:0 pro hostující Slavii. V 66. minutě jsme kopali již druhou penaltu a míč si vzal tentokrát Kuchta, který se také nemýlil. Teprve pak jsme trošičku proti mistrovskému Hradci polevili a domácí díky dvěma brankám jen korigovali výsledek na konečných 5:2 pro červenobílé.

Kluci tak tímto výsledkem zakončili fantastický společný víkend, který se úžasně povedl a tento zápas byl tou nejlepší tečkou za naší společnou sezónou. Chtěl bych poděkovat hráčům, realizačnímu týmu i rodičům za společnou práci v této sezóně ve které jsme skončili nakonec na třetím místě a především jsme se prezentovali útočným fotbalem s velkým počtem branek, což mě těší nejvíce. Hradci pak gratuluji k vítězství naší skupiny a musím říct, že si to mladí votroci jednoznačně zaslouží. Předváděli v průběhu sezóny nejvyrovnanější výkony a pro nás je to motivace do následující sezóny, chtít se ještě více zlepšovat.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články