Trenérem Slavie zůstává Michal Petrouš | SK Slavia Praha
Více

Trenérem Slavie zůstává Michal Petrouš

SYNOT TIP ARENA/EDEN - A-tým Slavie povede jako hlavní trenér nadále Michal Petrouš. Vedení klubu se s třiačtyřicetiletým koučem, který na lavičce Slavie působil posledních pět kol uplynulé sezóny, dohodlo na další spolupráci.
Michal Petrouš převzal A-tým Slavie po Petru Radovi na konci dubna po nevydařeném zápase 25. kola Gambrinus ligy v Příbrami. Mužstvo dovedl ke čtyřem vítězstvím v řadě, získal dvanáct bodů z patnácti možných.

„Ohromně si toho vážím. Po tak krátkém období mám tu čest podruhé trénovat Slavii," uvedl staronový trenér Slavie
Michal Petrouš. „Musím říct, že je to také obrovská zodpovědnost. Slavia čeká delší dobu na úspěch, moc bych si přál, abych u něj mohl být. Abychom to spolu s klukama pro Slavii vybojovali," dodal trenér Michal Petrouš.

„Musím se přiznat, že mě hrozně nabilo posledních pět kol ligy. Kádr nemáme špatný, věřím, že budeme úspěšní," pokračoval trenér, podle něhož je cíl do další sezony jasný: „Pokusíme se prát o příčky nejvyšší," zakončil odhodlaně.

Kompletní složení realizačního týmu bude oznámeno se začátkem přípravy A-týmu.

Michal Petrouš začínal svou trenérskou kariéru v Plzni jako trenér B-týmu a asistent Stanislava Levého u tamního áčka. Od roku 2008 pak působil na lavičce SK Union Čelákovice. Jeho prvním trenérským postem ve Slavii byla funkce asistenta trenéra Karla Jarolíma po jeho návratu k A-mužstvu v létě 2010.

V pozici hlavního trenéra nahradil Michal Petrouš Karla Jarolíma 29. září 2010 a dovedl Slavii ke konečnému devátému místu v lize. V říjnu 2011 ho po devátém kole nahradil František Straka, Michal Petrouš převzal divizní B-tým. Od sezóny 2012/2013 byl trenérem nově vzniklé juniorky Slavie, které v době jeho odchodu k A-týmu patřilo v Juniorské lize druhé místo.

Spolu s asistentem Ivo Knoflíčkem dovedl Michal Petrouš Slavii k vítězství ve čtyřech ze zbývajících pěti utkání a konečnému sedmému místu v lize.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Další články