Změna na postu generálního ředitele: Zbyňka Kusého nahradil Jaromír Šeterle | SK Slavia Praha
Více

Změna na postu generálního ředitele: Zbyňka Kusého nahradil Jaromír Šeterle

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Ve vedení SK Slavia Praha – fotbal a.s. došlo ke změně na pozici generálního ředitele. Zbyňka Kusého ve funkci vystřídal Jaromír Šeterle. V klubu také končí manažer pro sportovní rozvoj Luboš Kubík.

Generální ředitel Zbyněk Kusý odchází ze Slavie

Po roce vzájemné spolupráce odchází Zbyněk Kusý z postu generálního ředitele SK Slavia Praha – fotbal a.s. „Do Slavie jsem přišel s určitou vizí a projekty. Ten nejvýznamnější byl vstup generálního partnera – silného a finančně odpovídajícího významu klubu. Některé věci se povedly, nového generálního partnera jsem však bohužel za uplynulou sezónu do klubu nepřivedl,“ uvedl Zbyněk Kusý.

„Slavii přeji, aby v nové sezóně pokračovala ve stejném herním projevu, jakým se prezentovala v závěru uplynulého ročníku Gambrinus ligy. Rád bych poděkoval všem svým spolupracovníkům, hráčům a členům realizačního týmu za spolupráci a fanouškům za podporu. Slavia je tradiční značka s obrovským potenciálem a silnou základnou fanoušků. Jsem přesvědčen o tom, že bude brzy zpátky na těch místech, která jsou přáním každého slávisty,“ dodal Kusý.

„Se Zbyňkem Kusým jsme se dohodli, že naše spolupráce už nebude nadále pokračovat. Za jeho práci pro Slavii v uplynulé sezóně mu patří poděkování,“ doplnil předseda představenstva Adam Řebíček.

Zbyněk Kusý přišel do Slavie v červnu 2012, v pozici generálního ředitele nahradil Miroslava Platila. Svou misi ve Slavii zakončil přesně po roce.


Ve Slavii nebude pokračovat Luboš Kubík

Ve Slavii nebude pokračovat také manažer sportovního rozvoje Luboš Kubík, který do klubu nastoupil na konci listopadu 2012. Po půl roce tak jeho působení v Edenu končí.


Novým generálním ředitelem Slavie je Jaromír Šeterle

Na pozici generálního ředitele Slavie přichází Jaromír Šeterle, který ve Slavii působil na konci devadesátých let. Podílel se mimo jiné na zisku mistrovského titulu ze sezóny 1995/1996 a postupu do semifinále Poháru UEFA.

Jaromír Šeterle svou bohatou funkcionářskou kariéru začal v roce 1985 v Unionu Cheb, kde se od mládeže dostal až do pozice generálního ředitele klubu. Následovalo angažmá ve Viktorii Plzeň, kde zastával funkci sportovního ředitele.

Z Plzně přišel Šeterle do Slavie, kde ho čekalo velmi úspěšné období. Jako sportovní ředitel klubu pomohl sešívaným v roce 1996 získat mistrovský titul po dlouhých 49 letech. Navíc tým vedený Františkem Ciprem a Josefem Pešicem postoupil do semifinále Poháru UEFA. Dodnes se jedná o největší klubový úspěch českého fotbalu v novodobé historii. Slavia v tomto období také dvakrát získala tehdejší Pohár ČMFS (1997 a 1999).

Po velmi úspěšných čtyřech letech v Edenu odešel Jaromír Šeterle pracovat opět do Viktorie Plzeň, tentokrát už jako generální ředitel. V roce 2002 Šeterle přijal nabídku od Mladé Boleslavi. S ambiciózním týmem, který vedl jako generální ředitel, dokázal postoupit do nejvyšší soutěže a navíc se prosadit na mezinárodním poli.

Se středočeským klubem dvakrát hrál v základní skupině Poháru UEFA nebo bojoval v předkole o postup do prestižní Ligy mistrů. Po deseti letech v Mladé Boleslavi Jaromír Šeterle skončil a dal si roční pauzu. Teď se do fotbalového prostředí vrací. Navíc do pro něj velmi známého a doufá, že na úspěchy z předchozího působení u Slavie naváže.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články